Los bericht bekijken
  #73  
Oud 20 oktober 2009, 10:42
rowdy's schermafbeelding
rowdy rowdy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Totaalpakket, Philips 5604/CI+, Cisco 8485, Humax 5200
Berichten: 878
Standaard

Ik heb even de punten gezien die Philips 'wel best' vindt en hoewel in een 5000 serie heb waarin de Now/Next banner wel weer teruggeplaatst was (ben benieuwd of die in de nieuwe nieuwste software er dan nog gewoon inzit bij de 5000 serie) vind ik het wel erg jammer dat Philips aan de andere punten niets wil doen.

De EPG bijvoorbeeld is echt onbruikbaar, zo langzaam werkt het. Ik wil toch vaak van meerdere programma's even de INFO zien om te kijken waar het precies over gaat of welke aflevering het is. De meeste digitale zenders hebben ook geen teletekst (meer) dus is de EPG ook de enige manier (of internet ja, maar ik zit meestal niet met laptop op schoot voor de tv )


Maargoed, het is hun product dus zij mogen het zeggen. Aan de andere kant, ze verkopen miljoenen tv's wereldwijd (denk ik) dus een beetje ontwikkeltijd van programmeurs zit daar wel bij in.
Bovendien was de originele firmware gewoon niet goed. Dat er bijvoorbeeld bij heel veel zenders geen ondertitels zijn, dat is toch gewoon raar. Komt dat echt door de combi CAM en Software? Zou de Philips tv op andere netwerken/zenders wel gewoon de ondertitels kunnen tonen? Of zouden ze gewoon nergens ondertitels hebben. En vinden die mensen in de andere landen het ook niet irri dat deze ondertitels verdwijnen als ze het volume harder zetten? En de teletekstcache, die is er wel bij analoog, waarom niet bij digitaal dan? En waarom was dat in eerste instantie dan niet gewoon meteen goed gemaakt? Dat moet toch de interne testers ook zijn opgevallen.
Maar ik denk dat ik het wel weet, de TV moest gister al op de markt en daarom werd er haast gemaakt. Software-issues kunnen altijd later gefixt worden, zegt men dan. En dan later zie je dat er dan het liefst zo min mogelijk gefixt wordt...
Ik heb ook expres voor een Philips gekozen omdat ik had verwacht dat het gebruiksgemak dan enorm groot zou zijn. Hij is niet gebruiksonvriendelijk, maar de puntjes staan zeker niet op de i. En dat is wel erg jammer. En wat ik dan nog veel jammerder vind, is dat de Philips KS niet in staat is om een goed inhoudelijk antwoord te geven op deze vragen.
Misschien kunnen we met z'n allen een brief sturen naar de directie en eens vragen hoe zij over dit soort zaken denken. Tuurlijk, ze zijn ons niets verplicht behalve dat het gewoon werkt, maar ik ben zo benieuwd naar 'let's make things better' en 'sense en simplicity' in relatie tot deze tv's....

Laatst gewijzigd door rowdy; 20 oktober 2009 om 10:49