Los bericht bekijken
  #2  
Oud 19 oktober 2009, 14:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CorSmit Bekijk bericht
Stel dat een Alphacrypt CI Classic niet meer werkt op een Sony tv welke onlangs een certificatie heeft gehad (klopt het trouwens dat de kaart dan opeens niet meer werkt op de tv?).
Is de kaart dan onbruikbaar geworden of is deze alleen onbruikbaar op de Sony tv en werkt hij wel op andere tv's met een CI Module?
Voor zover mij bekend mag de AlphaCrypt Classic CAM van Ziggo nog even in TV's met CI+ slot werken omdat de Philips TV's nog steeds niet "gecertificeerd" zijn. Daar komt echter binnenkort verandering in. Het "certificeren" van een TV door Ziggo heeft geen invloed op de werking van de AlphaCrypt Classic CAM. Een CAM gaat daar dus niet kapot van. Ziggo kan echter de TV's met CI+ slot instrueren dat zij geen standaard DVB CAM mogen accepteren, dus werkt de AlphaCrypt Classic CAM dan niet meer in een TV met CI+ slot. Hij is dan nog wel te gebruiken in een TV met standaard DVB CI slot, zolang Ziggo tenminste niet met acties komt om aanpassingen te laten maken aan het Irdeto protocol zodat de AlphaCrypt Classic CAM ook niet meer te gebruiken is in TV's met standaard DVB CI slot.

Als je dus opzoek bent naar garanties voor de toekomst dan is het antwoord dat niemand je die kan geven. Alleen Ziggo weet wat ze eventueel van plan zijn en dat zullen ze niet aan de grote klok gaan hangen. Wil je zekerheid dan zal je een losse digitale ontvanger moeten nemen en zelfs dan krijg je van Ziggo geen enkele garantie dat die ontvanger bugvrij is of bugvrij gemaakt zal worden nu of in de toekomst.