Los bericht bekijken
  #4  
Oud 19 oktober 2009, 10:35
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Ben benieuwd naar de verschillen. Technisch verschillen ze wellicht nml niet zo veel, wellicht in de firmware des te meer?

Al kan ik me niet voorstellen dat UPC wel bv de ethernetpoort en USB open zet, UPC is normaal gesproken nog restrictiever in dit soort zaken dan Ziggo.
Het gaat natuurlijk niet om de poorten, maar om de gebruikte chipsets en processors. Als het Cisco type van UPC beter met de load overweg kan dan het type dat Ziggo heeft gekozen, dan wil dat uiteraard niet zeggen dat een goed werkend UPC exemplaar ook zou moeten betekenen dat die van ZIggo ook goed moet kunnen werken. Verder maakt UPC mogelijk gebruik van een andere infrastructuur en backend apparatuur voor het Video On Demand en/of Interactieve TV gebeuren dan bij Ziggo wat ook van invloed kan zijn op de problematiek die hier bij Ziggo ervaren wordt. Daarnaast zijn ook de OpenTV toepassingen niet het zelfde. Vergelijkingen trekken zal dus zeer lastig worden. Het enige andere kabelbedrijf dat de Cisco 8455DVB in gebruik had was Coditel in Brussel en daar zijn ze overgestapt op andere hardware nadat Coditel is overgenomen. Ook van de Cisco 8455DVB bij Coditel was bekend dat deze de nodige problemen had, dus mogelijk heeft dat meegewogen in het besluit om deze ontvanger daar niet meer te leveren.