Los bericht bekijken
  #11  
Oud 18 oktober 2009, 12:45
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjorsw Bekijk bericht
archie bedankt voor je uitleg! waar zit het hem dan in dat ziggo zegt dat het op bepaalde systemen wel werkt en op andere niet? veelal de duurdere modellen worden naar myn idee ondersteund, terwijl myn tv volgens my wel aan de basiseisen voldien: CI--slot, dvbc en fullhd.
Ziggo heeft besloten dat zij alleen TV's met CI+ slot gaan "ondersteunen" en dan ook nog alleen die exemplaren die door Ziggo "gecertificeerd" zijn. Ondersteuning en certificatie stelt in dit kader helemaal niets voor. Ik heb een Humax IR-FOX C die speciaal voor Ziggo ontwikkeld is en niet bugvrij is terwijl Ziggo er voor kiest om daar niets aan te doen. Het hele Ziggo "gecertificeerd" gebeuren is niets anders dan een manier van Ziggo om zichzelf in te dekken door fabrikanten verplicht de afwijkingen van Ziggo op het DVB-C signaal in te laten bouwen in de hoop dat het dan wel gaat werken. Je mag als klant echter problemen niet richting Ziggo claimen, dus komen ze met allerlei disclaimers om de verantwoordelijkheid voor die opgelegde afwijkingen af te schuiven. Ziggo heeft gekozen voor "ondersteuning" van het CI+ slot omdat zij dan beperkingen kunnen opleggen aan de TV's die niet door hem "gecertificeerd" zijn. Met andere woorden: Zij hebben de fabrikanten van TV's met CI+ slot in hun macht om ze te laten doen wat Ziggo wil.

Voordat het CI+ slot uitkwam was er al een standaard DVB CI slot waarin de standaard DVB CAM gebruikt kan worden. Daarvoor heeft Ziggo echter nooit een standaard DVB CAM uitgebracht die geschikt is voor hun Conditional Access System (CAS) omdat ze daar namelijk niet de controle hebben over welke apparatuur wel of niet gebruikt kan worden. Er is echter wel een standaard DVB CAM die met het Irdeto CAS van Ziggo overweg kan en dat is de AlphaCrypt Classic CAM. Uiteraard is Ziggo fel tegen het gebruik van deze AlphaCrypt Classic CAM omdat die de klant de vrijheid geeft om apparatuur te kiezen die niet "gecertificeerd" is door Ziggo als een dergelijk apparaat tenminste beschikt over een standaard DVB CI slot en een DVB-C tuner.

Ik heb even de specificaties van de LG website erop nageslagen voor jouw TV, maar de 32LF2500 beschikt volgens die informatie niet over een DVB-C tuner:

Citaat:
Tuner
  • Analoog (PAL/SECAM/NTSC)
  • DVB-T
  • MPEG-4 AVC (H.264) Decoder
Misschien dat jouw handleiding wel aangeeft dat er een DVB-C tuner in zou moeten zitten? In dat geval zou ik je willen aanbevelen om eerst eens te proberen om de TV alle digitale TV te laten zoeken en installeren. Als het goed is kan je dan een paar kanalen weergeven zonder AlphaCrypt Classic CAM waaronder Nederland 1. Als dat lukt dan kun je altijd nog de AlphaCrypt Classic CAM gaan aanschaffen om ook de kanalen weer te geven die van encryptie zijn voorzien en waarvoor je dan een abonnement bij Ziggo moet hebben.

Voor alle duidelijkheid: Een CAM is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart vorm. Als je TV niet over een tuner van het juiste type beschikt, namelijk een DVB-C tuner, dan kan je daar niet alsnog de juiste tuner van maken door een AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen. En houdt er ook rekening mee dat Ziggo mogelijk in de toekomst komt met een gerichte actie om het functioneren van de AlphaCrypt Classic CAM onmogelijk te maken. Dat is dus een risico dat je zelf zal moeten afwegen.