Discussie: Sony 40 z5500
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 18 oktober 2009, 12:42
rn.mast@zonnet.nl's schermafbeelding
rn.mast@zonnet.nl rn.mast@zonnet.nl is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2009
Locatie: HOORN/Multikabel
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rn.mast@zonnet.nl Bekijk bericht
Kortom, de SD-weergave is ronduit klasse, en misschien nog wel beter dan die van Panasonic.
Toch nog een mogelijk minpuntje t.o.v. Panasonic: Ik heb een tijdje naar mijn Sony 40Z5500 gekeken, maar film-mode deinterlace van SD-signalen geeft baardstoppels aanzienlijk beter weer dan video-mode van deinterlace.

Er zit op de video-mode deinterlace een soort waasje dat ik op de panasonic niet zag. De verkoper verklaarde dat uit de 'zwarting', maar mijns inziens zit het in de deinterlacer, die bij video-mode de pixels een beetje uitsmeert. Het verschil zie je goed als je het verschil bekijkt tussen Ned 1/2/3 HD en Ned 1/2/3 SD.

De HD-upconversie van Ned 1/2/3 HD (van dichtbij te herkennen aan dubbele wimpers en streperige tanden) geeft van een afstandje toch een scherpere indruk dan de video-mode upconversie van het toestel zelf, hoewel van dichtbij het toestel weer een betere prestatie levert, door de lippen en oogknipperen beter weer te geven dan de HD-upconversie van Ned 1/2/3 HD.

Dat betekent dat praatprogramma's, die in de regel vaak toch in video-mode worden uitgezonden, van een afstandje, ondanks de goed lopende monden en ogen, toch een minder natuurlijke weergave van de gezichten, rimpels en stoppels geeft dan theoretisch mogelijk.