Los bericht bekijken
  #38  
Oud 17 oktober 2009, 23:09
ggoorden's schermafbeelding
ggoorden ggoorden is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2008
Locatie: Voorburg Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus Cisco EPC3925
DTV: Humax iRHD5100c & Smit CI+ cam in Philips 32PFL9604
Berichten: 17
Standaard Ervaringen nieuwe software

Setup:
TV: 32PFL9604H
CI+CAM : SMIT
Smartcard: zit nog in de preview periode.
Internet verbinding via Ethernet kabel
Locatie: Voorburg (casema gebeid)

Algemene indruk na foutloze upgrade via USB is erg goed. Nog geen enkele crash gehad.

EPG
- Na software upgrade waren er nog steeds maar 50 zenders in de EPG te zien, na het opnieuw instellen van de zenders waren ze allemaal te zien. Lijkt me voor de gemiddelde consument wat moeilijker.
- Een eerdere tester melde dat er nog steeds geen datum in de EPG zit, die is er wel degelijk: heel donker verwerkt in de achtergrond. Het ziet er wel artistiek uit, maar niet echt handig in gebruik. Dus 1 regel extra met de datum boven de lijst maakt het wel zo duidelijk.

Blokjes in midden van het beeld
- Die heb ik nog niet gezien op 1 moment na, maar dat kan toeval zijn. Het is in ieder geval veel minder dan met de oude software

NET-TV
- Geen problemen met veel in en uitschakelen van NetTV op HD kanalen
- Met de oude software ben ik een paar keer de Net TV instellingen kwijt geweest, die daarna weer spontaan terugkwamen. Met de nieuwe software nog niet meegemaakt.
- wordt snel opgebouwd via de NetTV knop op de afstandsbediening, via het hoofdmenu meestal veel tragere opbouw.
- Het geanimeerder slot dat dichtgaat bij het opbouwen van een Net-TV pagina, is nu veel kleiner, een hele verbetering ten opzichte van de vorige gigantische versie. Maar ik weet nog steeds niet wat dat slotje nu eigenlijk wil zeggen. Iemand een idee?


Algemeen
- Zappen tussen gecodeerde HD zenders wat langer dan tussen SD kanalen, maar niet storend, was volgens mij in het verleden ook zo.
- Bij het opstarten reageert de TV niet op afstandsbediening de eerste seconden nadat beeld en geluid al hoor- en zichtbaar zijn en de lightguide LED nog knippert. Erg vervelend als het volume te hard staat. Dit was overigens ook al met de oude software.
- Erg mooi dat de Signaal sterkte en kwaliteit (Bit error rate) nu in de status pagina per zender zijn te zien.
- Snelheid van het scrollen in de menu's is niet groter geworden, maar ook niet kleiner, al heb ik geen tijdmetingen vooraf gedaan om het te kwantificeren.
- Bij het opstarten komt af en toe het authenticatie succesvol bericht van de CAM module voor een paar seconden voorbij. Dit is voor mij volstrekt overbodig: pas als ik actie moet ondernemen wil ik iets zien, niet als alles goed gaat. (was ook zo in oude software)

Mocht ik de komende dagen nog tegen meer dingen oplopen laat ik het wel weten. Voor mij is dit een goed werkbare versie.

Anoniem in ieder geval erg bedankt voor de gelegenheid om dit te testen.

Als er nog specifieke zaken getest moeten worden hoor ik het graag.

Gerard

edit: typos

Laatst gewijzigd door ggoorden; 19 oktober 2009 om 23:23