Los bericht bekijken
  #9  
Oud 15 oktober 2009, 10:50
Ziggo Support Peter's schermafbeelding
Ziggo Support Peter Ziggo Support Peter is offline
Ziggo Medewerker
 
Geregistreerd: 24 februari 2009
Locatie: Groningen/@home
Berichten: 29
Standaard

@strand, eet smakelijk

@Dre,

Wanneer er telefonie wordt aangevraagd inclusief nummerbehoud (het nummer moet dus worden ingeporteerd vanaf een andere provider) loopt de provisioning net iets anders als bij een 'gewone' telefonie bestelling.

Zodra je het modem aansluit, en vervolgens activeert krijgt het systeem hier intern een melding dat het modem aangesloten is. Aan de hand van de MAC adressen (die onderop het modem vermeld staan) wordt vervolgens vastgesteld dat het om een telefonie modem gaat. De volgende stap is dat het porteerproces in werking wordt gesteld. Dit proces bestaat uit 3 stappen;
- het verzoek,
- de daadwerkelijke overdracht (synchronisatie),
- de activatie.
Dit proces duurt maximaal 8 dagen, dus de 8 dagen nadat het modem geactiveerd is, is het nummer dus nog bij de vorige provider. Echter is het telefoonnummer al wel in de Ziggo systemen gezet, waardoor er wel mee uitgebeld kan worden. Pas na de activatie, is het mogelijk om ook gebeld te worden. Hoop dat dit het 1 en ander verduidelijkt.

vwb de nummerweergave, als je mij het telefoonnummer waar het om gaat in een privebericht wil sturen, zal ik kijken of in onze systemen alles goed staat.


@Harold,
Mocht je erg gehecht zijn aan het 'mooie nummer' dat genoemd wordt,
zou je deze eventueel in een prive bericht naar me toe kunnen sturen inclusief de postcode en het huisnummer.
Ik kan dan kijken of het nummer al opnieuw uitgegeven is, of dat we deze ook weer terug kunnen krijgen.