Los bericht bekijken
  #32  
Oud 14 oktober 2009, 21:14
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
DVB-T wordt in Nederland net als DVB-S en DVB-C commercieel uitgebaat door digitale TV providers die niet alleen hun investering terug willen verdienen, maar er ook winst op willen maken middels het verkopen van abonnementen.
Uiteraard. We hebben het over hetzelfde.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Binnen de beperkingen van de infrastructuur zullen ze dus op zoek moeten naar een kanalen pakket waarmee ze klanten kunnen trekken en dat zijn o.a. de Nederlandse commerciële kanalen. Zonder die kanalen wordt de kans op het verkopen van abonnementen en dus het genereren van omzet een stuk kleiner.
Je mijdt nog steeds mijn punt, namelijk dat de kijker niet per definitie de rekening hoeft te betalen. Commerciele zenders maken winst door kijkcijfers en commercials.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
En hoeveel moet je als provider van een open infrastructuur zoals DVB-T aan een commercieel kanaal vragen voor doorgifte als dergelijke kanalen door iedereen op te pikken zijn zonder smartcard? Wat kunnen zij bereken aan de commerciele kanalen voor doorgifte zonder een mogelijkheid om het aantal kijkers te meten? Wat dat betreft ligt het voor de kabelbedrijven iets anders zolang dat nog een gesloten infrastructuur is waar een klant eerst een aansluiting en een basis abonnement moet hebben voordat er uberhaupt iets (FTA) te ontvangen valt.
Beetje vreemd dat je mij die vraag stelt, terwijl over de grens commerciele DVB-T zenders wel FTA uitzenden.