Discussie: Aanbod Sport 1
Los bericht bekijken
  #11  
Oud 14 oktober 2009, 18:41
martwout's schermafbeelding
martwout martwout is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Culemborg (Casema)
DTV: Humax IRDHD5100C
Berichten: 1.224
Standaard Re:

RTL grijpt alsnog naast Bundesliga

RTL is er uiteindelijk toch niet in geslaagd de uitzendrechten van de Bundesliga te bemachtigen. Opvallend, want daar zag het wel naar uit; met verzekeringsmaatschappij Allianz was zelfs een sponsor gevonden. Deze partij had de financier van de Bundesligauitzendingen bij RTL moeten worden. De bedoeling was de competitietopper Hamburger SV-Bayern München (1-0) op 26 september al live in beeld te brengen. Vanwege nog niet afgeronde contractbesprekingen lukte dit niet. RTL 7 had het plaatje eigenlijk al rond: af en toe een rechtstreekse wedstrijd op zaterdagmiddag en op zondagavond vanaf 20.00 uur een programma met samenvattingen uit de Bundesliga. Wilfred Genee zou gaan presenteren. De deal was aanstaande, maar RTL kwam er financieel niet uit met Allianz.

RTL ontkent dat alles is afgeblazen omdat Allianz naar verluidt niet blij zou zijn geweest met berichtgeving in VI over het op handen zijnde akkoord. RTL-woordvoerder Jaap Paulsen laat weten: 'We zijn er gewoon niet uitgekomen. Er was een duidelijk programma-idee, we waren in gesprek en het zag er ook naar uit dat het van de grond zou komen. Uiteindelijk moesten we tot de conclusie komen dat het niet door kon gaan. Nee, ik ga niet zeggen waarom niet. Het heeft ook met zoveel dingen te maken, zoals kosten en exposure. In elk geval is het van de baan en dit seizoen zal er dus geen Duits voetbal bij RTL te zien zijn.’

Daarmee lijkt het gemis van de Bundesliga voor de rest van dit seizoen op de Nederlandse(betaal)televisie zo goed als definitief. De NOS heeft geen interesse, Eredivisie Live en Sportl hebben niet genoeg geld. Maar volgens de verkopende partij Sportfive is er nog een uitweg. 'We hebben nog steeds onze contacten met zowel Eredivisie Live als Sportl’ aldus een zegsman. Heel overtuigend klinken zijn woorden niet. De televisiemarkt in Nederland is momenteel buitengewoon zwak. Bovendien deden Eredivisie Live en Sportl in een eerder stadium zelfs al een gezamenlijk bod, wat niet voldoende was voor Sportfive.

Bron: VI nr 42 2009