Los bericht bekijken
  #56  
Oud 14 oktober 2009, 14:08
funrider's schermafbeelding
funrider funrider is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis (10MB/1MB) - ouders
DTV: Homecast HD Colorado en Humax Fox IR-C
Berichten: 138
Standaard

Lees net op Sattelitemagazine website dit mooie bericht: "Eerste seizoen Dexter in HD kwaliteit op Nederland3 HD

De Publieke Omroep hoopt dat door het dagelijks uitzenden van Dexter minder kijkers zullen afhaken. De Amerikaanse tv-serie over een forensisch specialist die na werktijd mensen vermoordt, zal in november elf dagen lang om 23.00 uur te zien zijn op Nederland 3. “Wij denken dat het zin heeft om na te denken over het uitzenden van Amerikaanse series op een andere manier dan we tot nu toe deden bij de Publieke Omroep“, vertelt Hans Schwarz, Manager Aankoop bij de Publieke Omroep (NPO).

Hans Schwarz verwacht dat de VPRO met het dagelijks uitzenden van Dexter inspeelt op een behoefte die bestaat bij jongere kijkers. “Dat komt omdat de jongere kijkers – die toch wel geïnteresseerd zullen zijn in Dexter – tegenwoordig op een andere manier televisie kijken dan vroeger. Als je ze iedere week één aflevering geeft, heb je misschien minder resultaat dan dat je zoveel mogelijk aanbiedt in een korte tijd.”

Het kijkgedrag van jongeren verandert volgens Schwarz zowel door de dvd-markt als door de illegale online markt. “Zij gaan niet alleen maar wachten op een omroep die iets uitzendt, maar komen ook op andere manieren aan een product. Als je een serie wilt zien, dan heb je ook vaak zin om gelijk het hele seizoen in één keer te kijken. Dat kan ook heel vaak, want Amerikaanse series worden tegenwoordig al vrij snel op dvd uitgebracht. Wij dachten: als we het gaan uitzenden, moeten we het in een zo kort mogelijke periode zo snel mogelijk achter elkaar doen. Als mensen geïnteresseerd zijn, kunnen ze alles dan ook heel snel zien.”

Het heeft vrij lang geduurd voordat Dexter in Nederland in het programmaschema terecht kwam. De veelgeprezen serie beleefde al in 2006 zijn debuut in Amerika. “Wij hebben in principe altijd alles op het oog op het moment dat het uitkomt in Amerika of in een ander land, maar bij de Publieke Omroep gaat het allemaal net iets langzamer dan bij onze commerciële collega’s. Wij zitten in een publiek omroepbestel met heel veel verschillende omroepen. Dat maakt het gewoon ingewikkelder voor iets als aankoop om heel snel te kunnen handelen“, vertelt Schwarz.

“Als aankoop moeten wij altijd zowel een omroep geïnteresseerd hebben voor de titel als een plek hebben in het uitzendschema. Dat kost soms tijd. Zeker bij een serie als Dexter – die toch redelijk controversieel is – is het niet meteen een op een duidelijk welke omroep dat graag wil uitzenden. Uiteindelijk is dat de VPRO geworden en die is daar erg blij mee.”

De Publieke Omroep heeft voorlopig alleen het eerste seizoen van Dexter aangekocht. “We hebben nu alleen het eerste seizoen aangekocht. Het is voor ons een test hoe deze serie het gaat doen. Los van dat we het dagelijks gaan uitzenden, gaan we het ook uitzenden in HD. Het is in Nederland volgens mij de eerste buitenlandse serie die in HD wordt uitgezonden. Dat is ook weer een meerwaarde boven dvd en online.”
Dexter trapt op 8 november om 22.00 uur af met een dubbele aflevering op Nederland 3. De tien dagen daarna is Dexter dagelijks om 23.00 uur te zien. " Bron: http://www.satellitemagazine.com/ind...id=49&id2=2323

Het is wel wat laat maar toch leuk dat ze nu net die VS serie in HD gaan uitzenden.

Kan overigens zelf nog niet naar kijken. Hoeft ook nog niet. Heb nog breedbeeld 70cm Sony 100hz staan doet het nog prima met 'gewoon' digitaal abo en decoder.