Los bericht bekijken
  #14  
Oud 13 oktober 2009, 21:17
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Maar ook dit is allemaal speculatie.
Nee, ik geef een aantal feiten. Feit is dat Ziggo niets tegen de werking van de AlphaCrypt in een standard CI slot kan ondernemen zonder iets aan de codering te veranderen. Feit is ook dat dan de firmware van de ge´ntegreerde CAM in alle gecertificeerde decoders en PVRs zou moeten worden aangepast. Feit is verder dat de AlphaCrypt Classic een betrekkelijk universele CAM is die met vele verschillende coderingssystemen kan worden gebruikt zodat deze bij andere aanbieders dan Ziggo bruikbaar blijft ook als deze bij Ziggo niet meer zou zijn te gebruiken.
Citaat:
Het is mij inmiddels wel duidelijk, dat coderingsland niet stil zit, vooral niet met de komst van HD. Ik zie momenteel allerlei ontwikkelingen in binnen- en buitenland waarin providers en contentproviders HD aangrijpen om coderingen aan te scherpen. En op afstand de consument te beperken in vrijheden met ontvangen content te doen en laten wat ie wil.
Dat is zeker waar, maar het verandert niets aan wat ik gezegd heb.
Citaat:
Ook Alphacrypt zelf maakt zich wel degelijk zorgen. Al een paar maanden, sinds CI+ officieel werd aangekondigd. Ik zou daar niet zo relaxed over doen.
Ik wel, om de bovengenoemde redenen.
Citaat:
Allerlei bekende tv-fabrikanten zijn nu druk doende over te stappen op CI+. Vergeet niet, dat met Alphacrypt geen HDTV kan worden ontvangen en met CI+ wel. Wat verwacht je van de belangstelling voor Alphacrypt over pakweg 2 jaren, als HD alweer een stuk meer is ingeburgerd? Allemaal full HDtv's in de winkel zonder CI+? Dan zouden die apparaten dus min of meer gecastreerd zijn, toch? Lijkt me niet voor de hand liggend.
Hier ben je volledig verkeerd ge´nformeerd. Ik kijk momenteel HDTV bij Ziggo, met een AlphaCrypt.

Verder heb ik nooit beweerd dat niet binnenkort alle nieuw verkochte TV's voorzien zullen zijn van een CI+ slot. Integendeel, dat is precies wat ik ook verwacht. En in die TV's is een AlphaCrypt inderdaad niet meer te gebruiken zodra Ziggo de CI+ restricties op alle gecodeerde kanalen zal hebben aangezet. Maar dat alles laat onverlet dat de AlphaCrypt in CI slots gewoon blijft werken zolang Ziggo de codering niet verandert, en dat laatste is, zoals gezegd, een logistiek uiterst lastige zaak.