Los bericht bekijken
  #13  
Oud 11 oktober 2009, 13:09
kavorka's schermafbeelding
kavorka kavorka is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: maassluis / caiway
Berichten: 9
Standaard

Vorige week een nieuwe Homecast Colorado HD ontvangen, aangezien de vorige defect was. Hierbij kort mijn ervaringen.

Looks
In tegenstelling tot een aantal meningen op dit forum vind ik de Colorado er goed uitzien. Vergeleken met de Samsung 360 is de Colorado een stuk kleiner en staat goed bij overige A/V apparatuur. De Colorado heeft aan de voorkant een klein scherm waar het gekozen kanaalnr. wordt weergegeven.Installatie en instellingen
De benodigde info van de kabelboer invullen en de colorado scant de kanalen af. Fluitje van een cent. Voor de rest de standaard instellingen (breedbeeld/4:3, cvs/rgb/svideo, doly digital/pcm etc). Tevens een instelling om het geluid vertraagd te laten afspelen, alleen kan je hier geen precieze afstelling (in ms) instellen.

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit is gewoon goed. Ik heb ook nog een Samsung 360 en de beeldkwaliteit is vergelijkbaar. De Colorado aangesloten via HDMI en dat levert prachtige beelden op op HD-zenders (HD ZenTV bv).

Info op beeld
Bij het kiezen van een zender laat de Colorado de informatie zien van het huidige programma. Druk je een keer op info via de afstandsbediening, dan krijg je verdere info over het programma.

Over de EPG ben ik minder te spreken, Homecast heeft ervoor gekozen om de gidsinformatie rechts naast het kleine beeld te plaatsen. Hierdoor is de ruimte beperkt en wordt het onoverzichtelijk. Ik had liever gezien dat ze de informatie onder het beeld hadden gezet om zo de volledig breedte te benutten.Conclusie en prijs
Ik vind de Homecast Colorado HD een degelijke digitale decoder waar weinig op aan te merken valt en die niets onder doet voor de al gevestigde decoders als de Samsung 360 en Humax 5000c. Makkelijk te installeren, genoeg instellingen en goed beeld.

Op webwinkels wordt de decoder voor ca. 150 euro aangeboden en daarmee is ie iets goedkoper dan de Samsung 360 en ongeveer gelijk aan de Humax.

Laatst gewijzigd door kavorka; 11 oktober 2009 om 13:20