Los bericht bekijken
  #17  
Oud 11 oktober 2009, 12:06
Eelco1234's schermafbeelding
Eelco1234 Eelco1234 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 oktober 2009
Locatie: Goor
DTV: 37PFL5604H, SMIT CI+ CAM, ziggo irdeto card
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barbarian Bekijk bericht
Zoals ik al vermelde in topic/post 2, ik zie wel degelijk verbetering qua kwaliteit/beeld. De tuner in mijn lcd tv is stukken beter dan de decoder die ik bezat/bezit.
Ik lees hier sinds kort op dit forum wat over HDTV etc. en mate name icm CI+ CAM. Interessant allemaal!

Heb vrijdag een Philips 37PFL5604H/12 gekocht en met succes geďnstalleerd met ziggo CI+ module, zonder dat deze TV dus ziggo gecertificeerd is. Zie een vorige bijdrage van me in dit forum.

Ik kan geen vergelijk maken tussen de kwaliteit van het beeld met ontvangst via een losse HD-tuner en HDMI-kabel, versus de ontvangst via de ingebouwde HD-tuner van de TV (via de CI+ CAM). Simpelweg omdat ik geen losse HD-tuner en HDMI-kabel heb. Maar het lijkt me wel interessant of je zou kunnen stellen dat een ingebouwde HDTV-tuner in het algemeen beter of slechter is dan een losse HDTV-tuner/HDMI-kabel ervoor.

Een groot voordeel van een ingebouwde HDTV-tuner lijkt me iig dat je dan niet een losse kast ervoor nodig hebt (met wellicht weer een andere afstandbediening). Maar als de ingebouwde HDTV-tuner een sluitpost zou zijn... Doe dan toch maar een losse HDTV-tuner/HDMI-kabel ervoor. Het lijkt me echter dat een ingebouwde HDTV-tuner toch wel OK moet zijn. M.i. gaat het hier in de toekomst ook allemaal echt wel naar toe. Over een aantal jaren is een losse HDTV-tuner voor de TV m.i. ouderwets. Niet dat dat me op zich wat zou kunnen schelen, maar ik wilde wel een TV kopen waar ik weer minstens 10 jaar mee vooruit kan.

Verder: Philips (en andere TV-merken ook) zal toch niet TV's willen verkopen met ingebouwde rommel-tuners. Nee, eerder lijkt het me dat deze ingebouwde tuners juist goed zijn afgestemd op de TV zelf.

Afijn, zoals gezegd ik kan het verschil niet zien tussen een losse HD-tuner ervoor of ingebouwd in de TV. De kwaliteit van het beeld vind ik iig wel heel goed, maar ik ben tot nu toe geen HDTV gewend.
Maar Barbarian, dat geldt toch ook voor jou! Als je de kwaliteit vergelijkt tussen non-HD en HD is het laatste natuurlijk beter. Anders is het wel heel droevig gesteld met je ingebouwde HD-tuner.