Los bericht bekijken
  #8  
Oud 10 oktober 2009, 12:17
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dieco Bekijk bericht
Laat iedereen voor zichzelf beslissen voor welke post punten worden gegeven, ongeacht of het gaat om een grappige opmerking in Borrelpraat of een nuttig bericht in een van de andere afdelingen. Het gaat tenslotte om waardering in de algemene zin van het woord en dus zouden in alle afdelingen van dit forum een gelijk aantal punten gegeven moeten kunnen worden.
Dat zou een invulling van het punten systeem kunnen zijn. In dat geval ben ik dan wel van mening dat de term reputatiepunten systeem overal vervangen moet worden door populariteitspunten systeem. De laatste tijd is immers onomstotelijk aangetoond dat het hebben van vrienden op dit forum je populariteit uitgedrukt in blokjes een enorme boost kan geven. Ik heb dat zelf ondervonden door gezellig mee te posten in het Borrelpraat topic. Onderbouwde meningen over Ziggo en/of signaal analyses leveren mij voornamelijk minpunten omdat ik dan negatieve dingen over Ziggo publiceer, terwijl ik met gezellige postings in Borrelpraat in plaats van richting de rode de gevarenzone af te zakken opeens stijg naar drie groene blokjes.

Citaat:
Ik ben het wel met Renatus eens dat het verplicht zou moeten worden om reden en afzender kenbaar te maken. Op die manier ga je misbruik van negatieve punten deels tegen, denk ik.
Als er voor gekozen wordt om een punten systeem te handhaven dan ben ik er ook een groot voorstander van dat de laatste X uitgedeelde punten inzichtelijk worden voor alle forumbezoekers. Ofwel het rijtje met uitgedeelde punten zoals dat nu alleen voor de ontvanger zichtbaar is voor iedereen opvraagbaar maken waarbij dan de motivatie verborgen blijft. Dan heb je als argeloze forum bezoeker tenminste een indruk op basis van wat voor een soort postings iemand aan de populariteit is gekomen.

Mijn probleem met het huidige punten systeem is en blijft namelijk dat het voor de bezoekers van dit forum totaal geen informatie verschaft over hoe hulpvaardig iemand is. En als dat er dan toch niet van afgeleid kan worden, wat is dan het nut van een openbaar punten systeem? Misschien moet er wel een punten systeem blijven, maar waarbij de score alleen zichtbaar is voor de ontvanger van de toegekende punten. Dus niet langer de blokjes bij de informatie van de forumleden publiceren, maar het systeem verder wel gewoon in tact laten.