Los bericht bekijken
  #2  
Oud 10 oktober 2009, 11:00
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Wat ik vooral mis is een door het forum/verenigingsbestuur gestarte discussie over dit onderwerp om de meningen te peilen onder de leden over het wel of niet hebben van een reputatiepunten systeem en indien er wel voor een reputatiepunten systeem gekozen wordt in welke vorm dat dan moet worden gegoten. Nu moeten de leden zelf maar een discussie over dergelijke onderwerpen opstarten waarbij het forum/verenigingsbestuur zich opvallend afzijdig houdt en waar dan na enige tijd wordt aangekondigd dat er iets gaat veranderen zonder uit te leggen waarom het forum/verenigingsbestuur gekozen heeft voor haar oplossing en niet één van de andere opties.

Die afzijdigheid leidt er dan volgens mij toe dat door anderen gestarte discussies over dergelijke onderwerpen uit de hand lopen omdat iedereen zo hard mogelijk probeert te roepen om maar gehoord te worden en zijn of haar mening probeert te laten opvallen tussen alle andere gepresenteerde meningen. Inhoudelijk over de meningen discussiëren wordt immers niet gestimuleerd door het forum/verenigingsbestuur waardoor de boel vanzelf escaleert. En dan krijgen we weer de uitleg dat het forum/verenigingsbestuur op haar tenen loopt om de boel draaiende te houden samen met wat verholen dreigementen dat de boel ophoudt te bestaan als het zo doorgaat.

Ik begrijp best dat het zeer druk is voor twee verenigingsbestuurders en één forum moderator, maar zorg er dan voor dat je meer bemensing krijgt zodat je het zelf rustiger krijgt om zaken goed te doen. Ik heb in het verleden wel het aanbod van anderen gezien om bij te willen dragen aan het forum en/of de vereniging, maar daar wordt naar mijn mening dan nauwelijk iets mee gedaan en opvallend genoeg komt dergelijk aanbod ook niet voort uit een oproep van het verenigingsbestuur, maar meer als een reactie op eerdere uitleg van het verenigingsbestuur dat men het te druk heeft.

We zijn nu anderhalf jaar verder sinds de start van Ziggo-Gebruikers.nl en de enige aanwas van de leiding is één forum moderator. Het komt op mij over alsof de huidige twee verenigingsbestuurders een beetje moeite hebben om de touwjtes wat meer uit handen te geven en alles zelf willen beslissen. Anders moet er in die anderhalf jaar toch tijd geweest zijn om wat oproepen te plaatsen voor meer moderators op het forum zodat ze zelf hun tijd weer kunnen wijden aan hun primaire taak, namelijk het op poten zetten van een vereniging met inspraak van leden.