Los bericht bekijken
  #36  
Oud 9 oktober 2009, 19:21
roxxi's schermafbeelding
roxxi roxxi is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: 2 CAM's CI+ (ism Philips 37PFL9604 en LG 37LE5300)
Berichten: 64
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mark69 Bekijk bericht
Je laat de zender VOORAF zoeken zonder dat de CAM module er in zit.
Daarna uitzetten en CAM module op juiste wijze plaatsen.

Je zou nu al de digitale zenders kunnen zoeken (installatie kabel DVB), maar dan zie je wel alle zenders geinstalleerd staan, met de digitale zenders als eerste, Maar alleen de analoge zenders en de digitale zenders Nederland 1 (SD + HD) kan je dan ook echt bekijken. De rest is gecodeerd.
Dankzij de CI+ module en geactiveerde smartcard kun je ook de gecodeerde kanalen bekijken.
Kortom de CI+ module geeft door welke zenders je wel en niet mag bekijken, inclusief welke code de tv dan moet gebruiken. Ziggo geeft in zijn signaal de abonnementsgegevens per smartcardnummer mee.
Dit gebeurt bij activatie. Daarom is het handig om te activeren als de camcard in de module in de TV zit, dan is het in 5 minuten gepiept. Anders moet je wachten tot het signaal voor de specifieke smartcard weer langs komt, dat kan blijkbaar 45 minuten duren.
Mark , Minkie zet het volgende in een ander bericht neer :
" Als je de CI+ cam installeerd (paarse label naar de muur, chip van de smartcard ook richting muur) dan start het authensation progamma en daarna worden de zenders opnieuw geinstalleerd. Eerst worden c.a. 256 digitale zenders geintalleerd, Daarna worden de analoge zenders geinstalleerd (30 stuk). De analoge zenders worden van lokatie 2000 genummerd. D.w.z. NED 1 analoog staat op lokatie 2001, NED 2 op 2002 etc. NED 1 HD vindt je dan op lokatie 1.

Als ik het vooraf doe en bij het authensation programma doet die het automatisch is dat niet dubbel op?