Los bericht bekijken
  #9  
Oud 9 oktober 2009, 11:41
theMANnl's schermafbeelding
theMANnl theMANnl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Hoorn, multikabel
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DVB-Extraterrestrial Bekijk bericht
Vreemd dat de Full scan zo lang duurt. Ik herinner me het niet precies, maar volgens mij duurde dat bij mij minder dan 10 minuten..

De digitale handmatige afstemming werkt alleen als eerst de automatische scan op "antenna" wordt gezet (volgens de manual, nooit zelf getest..). Waarschijnlijk stond ie bij jou nog op cable..

Maar nogmaals, volgens mij vindt je alleen DVB-T items op deze manier, als ik me niet vergis zou je zonder Conax kaartje wel de zenderinformatie moeten kunnen zien op je TV en op die manier kun je checken of je een DVB-T of DVB-C kanaal te pakken hebt..

Het feit dat je waarschijnlijk 61 DVB-T items vind ik op zich al een prestatie als op je antenneingang de Ziggo kabel hebt aangesloten...zo te zien is dat Digitennesignaal snoeihard en/of er is inderdaad iets mis met de afscherming van je kabel oid!

Laat nog even weten als je het opgelost hebt, ben wel benieuwd..
Bedankt voor je reactie. Het probleem is nogsteeds aanwezig. MAAR! Heb de hirschmann coax kabel gekocht met de hirschmann connectoren (beide vanwegen het kabelkeurmerk), deze aangesloten (30 meter) en wat blijkt, alle kanalen worden gevonden. Ik had nooit gedacht dat de interferentie zo sterk was dat ik daardoor een aantal zenders niet kon ontvangen, de oplossing voor het probleem leek mij plausibel en voor een paar euro kon ik het niet laten om dit te proberen. En ... het werkt! Nu zal ik alleen nog de kabel door moeten gaan trekken, hetgeen in dit huishouden helaas nogal lastig is. Maar iedereen op deze pagina weer hardstikke bedankt voor de informatie.