Los bericht bekijken
  #224  
Oud 8 oktober 2009, 19:17
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
Die verticale verschuivng maak ik niet mee op humax . . . . .
Op een 4/3 tv met deze decoder op 16:9 (de tv perst het zelf samen naar 4/3) zit zowel boven als onder een even grote balk . . . . .
Kijk maar eens naar de positie van de zenderlogo's van zenders die in 4:3 full frame uitzenden en vergelijk het met het plaatje van je analoge tuner in je TV. Dan zul je zien dat de Humax (bij gebruik van de RGB output) het beeld wel degelijk naar boven toe opschuift.
Citaat:
Is logisch dat de tuner in je tv beter beeld geeft, dan hoeft er geen A/D omzetting meer plaats te vinden, maar dat had je wrs al door
Ja, hoewel er ook zichtbare (!) verschillen schijnen te zitten in de kwaliteit van de ingebouwde DVB-C tuners in TV's. Heb daar al eens iets over gelezen in een Duits testbericht waar werd gesteld dat bijvoorbeeld de DVB-C tuner in de nieuwe Sony W5500 serie minder van kwaliteit was dan die in de oudere W4000 serie.
Citaat:
Ging mij erom dat ik met deze PVR niet een kastje in huis haalt, met eenzelfde schakeling wat de NPO nu grootschalig toepast
Ja, dat begrijp ik. Maar dat is niet het geval. Als de Humax een SD signaal (576i) ontvangt dan wordt dat echt niet eerst onderworpen aan de-interlacing, upscaling, downscaling, en re-interlacing voordat het naar de SCART uitgang wordt gestuurd. Dat zou alleen maar kostenverhogend werken dus dat doen ze niet. De werkwijze bij de NPO is juist kostenbesparend. Overigens lijkt het erop dat de (Broadcom) videochip die in de Humax 5050C wordt gebruikt is geoptimaliseerd voor HD. Dat zou mede de toch wat tegenvallende SD prestaties van de Humax 5050C kunnen verklaren. En dat is dan wél weer een gevolg van kostenbesparing natuurlijk.