Los bericht bekijken
  #7  
Oud 8 oktober 2009, 19:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
Lijkt me een mooi startpunt, tijd dat ziggo ook eens flink gaan snoeien in het analoge. Alle buitenlandse zenders (op de vrt na) om te beginnen. Waren ze al goed mee begonnen met de franse begin t jaar, al zijn die helaas niet alle in het digitale pakket terug gekomen.

ja, als je eenmaal zo'n decoder hebt (en die delen ze daar gratis uit) heeft analoog nog maar weinig voordelen. Hooguit dat je kunt opnemen en tegelijk naar iets anders kijken, maar daar zijn ook al mooie oplossingen voor
Uitfaseren c.q. beëindigen van de analoge doorgifte lijkt mij een prima plan, maar alleen als het volledige digitale basispakket (ca. 60 zenders bij Ziggo) dan ook onversleuteld wordt doorgegeven. Moderne TV's hebben steeds vaker een DVB-C tuner aan boord, en zo blijft het dan mogelijk om zonder gehannes met CI(+) modules en smartcards alle TV's in huis te gebruiken. Caiway doet dat ook zo, en dat is een wezenlijke factor die het hen mogelijk maakt zo voortvarend te werk te gaan met de uitfasering van analoge TV.

Eigenlijk zou er wetgeving moeten komen die regelt dat:

1. Alle nieuw verkochte TV's vanaf een bepaalde grootte (bijvoorbeeld 26 inch) verplicht moeten zijn voorzien van een ingebouwde DVB-C (en DVB-T) tuner.

2. Alle kabelexploitanten alsmede Digitenne verplicht worden een compleet basispakket onversleuteld door te geven.

Nu niet gaan roepen dat dit niet kan, want in bijvoorbeeld Frankrijk bestaat dergelijke wetgeving al een hele tijd. En daar kijkt dan ook inmiddels vrijwel iedereen digitaal.