Los bericht bekijken
  #222  
Oud 8 oktober 2009, 18:44
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
Bedankt voor je antwoord!

IR fox c vind ik op CRT echt super beeld, de commerciele (en vroeger ook de publieke) zien er gewoon als dvd uit
Die "shift" heeft hij inderdaad, heb ik iets bijgesteld bij geometrie in het servicemenu van de tv. Plasma/lcd zal wel iets digitaals daarvoor hebben.

Op de plasma tv van mijn ouders is het beeld inderdaad wel erg soft, maar dat kan ook aan de upscaler van die tv liggen.
De beeldkwaliteit van de Humax IR-FOX C is zeker goed te noemen, maar in vergelijking met de oude Samsung valt het verschil wel op, en zeker in vergelijking met de ingebouwde DVB-C tuner van mijn Sony Bravia, die levert onmiskenbaar het beste beeld van de digitale zenders. Vergelijkingen met DVD vind ik altijd problematisch, omdat de beeldkwaliteit van DVD's, en niet te vergeten DVD spelers, ook enorm uiteen loopt.

De horizontale positie van het beeld kan ik met mijn Sony TV bijstellen, de verticale echter niet bij gebruik van 4:3 of WIDE (=16:9 anamorf). Bovendien ontbreken bij de Humax bij gebruik van de RGB output ook echt een aantal beeldlijnen: als ik een screen capture maak zie ik onderin het 720x576 frame een horizontale zwarte strook die het gevolg is van de verticale verschuiving van het beeld.