Los bericht bekijken
  #47  
Oud 8 oktober 2009, 16:44
AW78's schermafbeelding
AW78 AW78 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 december 2006
Locatie: - Multikabel
Berichten: 1.625
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Waar ik wel tegen ben is de manier waarop Ziggo meent te moeten omgaan met het verwijderen van kanalen en de manier waarop Ziggo nooit de verantwoording neemt voor genomen besluiten. Altijd maar weer wijzen naar niet verifieerbare zogenaamde onderzoeken die zouden hebben aangetoond dat er geen vraag naar een bepaald kanaal meer zou zijn.

Heb dan ook als bedrijf gewoon de ballen om aan te geven dat je het kanaal niet meer doorgeeft vanwege eigen financiele belangen en dat het je niets interesseert dat er misschien klanten zijn die een bepaald pakket hebben genomen vanwege dat kanaal. Geef dan ook als bedrijf minimaal een maand van te voren, liever langer, aan dat een kanaal gaat verdwijnen via een brief aan alle abonnees die het kanaal in het pakket hebben zodat de klanten ruim de tijd hebben om dat pakket op te zeggen.
Hier ben ik het wel met je eens, maar aan de andere kant is er in Nederland ook helemaal geen stok achter de deur voor kabelbedrijven waardoor ze die verantwoording zouden moeten afleggen.

Wat er zou moeten gebeuren is, stop met die kabelraden voor analoge zenders, en maak ze actief voor digitale TV & HDTV. Geef Ziggo alle ruimte voor het uitfaseren van analoog, en vraag in ruil daarvoor 2 dingen:

- De 60% mensen die nog analoog kijken moeten gecompenseerd worden voor de aanschaf van een decoder of TV met ingebouwde decoder.
- De kabelraden moeten gaan adviseren over het digitale pakket i.p.v. het analoge.

Dit soort beleid moet echter door de politiek gemaakt worden en niet door een bedrijf als Ziggo. Het is commercieel gezien ongunstig, en dus is het Ziggo een worst wie voor de extra kosten opdraait, zo lang zij het niet zijn. En dat is ook de reden dat er naar hartelust gewisseld wordt in de digitale pakketten, nu het nog kan! Als excuus kunnen ze immers de analoge kabelraden aanwijzen, want zij zijn er verantwoordelijk voor dat er geen ruimte genoeg is op de kabel voor de extra HD en SD kanalen?

Dus: Zo snel mogelijk uitfaseren en de kabelraden digitaliseren.