Discussie: 'Mijn Ziggo'
Los bericht bekijken
  #85  
Oud 8 oktober 2009, 01:40
rindhart's schermafbeelding
rindhart rindhart is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2009
Locatie: _
Berichten: 12
Standaard

1.Als dit niet goed voor hun portemonnee is, dan weet ik niet wie hier aan dit verhaal verdient. Het is toch hun 0900 waar ze geld voor vragen? Belastingdienst verdient niks aan hun helpdesk.

2.Heb ik niet echt kunnen voorkomen met een goede voorbereiding. Het was mij namelijk voor de tijd niet bekend gemaakt (ook niet toen ik een van Ziggo medewerkers sprak) dat Telfort extra gegevens nodig zou hebben om het overstappen te kunnen regelen. Dag daarvoor heb ik nog met Ziggo gebeld en hier specifiek naar gevraagd, ik wou namelijk weten of ik extra kosten zou oplopen door bij hun met het Internet weg te gaan (die op dit moment deel maakt uit het pakket, waar ik waarschijnlijk toch apart voor betaal, kan me anders niet voorstellen dat dit geen invloed heeft op de maandelijkse kosten, typisch). Ik heb wel telefonisch mijn abonnement kunnen opzeggen (vroeg ze ook gelijk naar), maar ik vond het niet nodig omdat ik het via Telfort wou laten doen. Dat om te voorkomen dat hier extra verwarring bij Telfort over zou kunnen ontstaan. En je raadt het al, ook hier had ik mijn klantnummer niet voor nodig.

3.Gezien punt twee kan ik me hier dus helemaal niets bij voorstellen. Als ik in staat ben om toch alles te doen zonder mijn klantnummer bij de hand te hebben, inclusief het afsluiten en het opzeggen van het abonnement, waarom mag ik niet weten wat het is? Dat betekent dus dat het eigenlijk nergens voor nodig is, dat zie je ook als je Ziggo klantenservice belt, ze vragen of je klantnummer of je postcode, dat geloof ik alleen om (verder) achter te kunnen halen waar je zit en eventueel wie je bent. Je kunt niks met alleen het klantnummer van een ander, net zoals je geen geld van iemands rekening af kunt boeken door alleen zijn rekeningnummer te weten. In geval van Ziggo heb je nog steeds wel de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig om je in te loggen.

Verder geloof ik wel dat Telfort ook geen geweldige provider is, maar als ik kiezen moet tussen veel geld lappen voor een trage verbinding bij een (sorry dat ik dat zeg maar naar mijn mening minder dan) matige provider 1, dan ga ik liever voor net zoveel geld lappen voor een vele malen snellere verbinding bij een potentieel matige provider 2. Bovendien kan ik tot op heden geen slechte woord over Telfort zeggen (wellicht komt dat nog?).

Ziggo (vroeger @Home) is volgens mij net als KPN nooit goed aan de concurrentie gewend geweest en het dringt daar maar niet door dat mensen zich niet eeuwig voor een gek zullen laten zetten (KPN weigerde ook wel een keer telefonische aansluiting bij mij te regelen alleen omdat er in hun computer mijn huistoevoeging niet bekend was).