Discussie: Vraag: Motorola Signaal
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 7 oktober 2009, 17:54
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FastPaul Bekijk bericht
Downstream:
Frequency - 226000000 Hz
Signal to Noise Ratio - 36 dB
Downstream Modulation - QAM256
Network Access Control Object - ON
Power Level - 17 dBmV
Het power level van je downstream is echt veel te hoog! Valt buiten de maximale marges (van -15 t/m +15, en in praktijk nog wat krapper), en kan op termijn zelfs schade aanrichten aan de aangesloten apparatuur. Ook kan een dusdanige versterking problemen opleveren met de verbinding (hoeft niet, kan wel) door juist een verslechtering van het signaal doordat het teveel word versterkt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FastPaul Bekijk bericht
Hi,

Bedankt voor jullie reacties!
Ik heb inderdaad een versterker voor de verdeler zitter. De versterker is een Hirschmann ghv820A, een de verdeler een tratec 210.
Ik denk dat je hier toch wat anders voor zult moeten gaan bedenken, zoals ik reeds aangegeven heb +17dBmV als Powerlevel op de downstream is echt te hoog.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FastPaul Bekijk bericht
Ik heb me laten adviseren om de versterker voor de verdeler te plaatsen om het retoursignaal te versterken. (De ghv820 heeft een actieve retourversterker).
Als het gaat om het versterken van het retoursignaal van het modem, dat is echt niet nodig (zelfs overbodig) als het modem gewoon direct op het AOP is aangesloten. Dus het modem buiten de versterker om aansluiten is voor zowel voor de downstream als upstream alleen mar positief.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FastPaul Bekijk bericht
Maar dat laatste lijkt dan weer niet te lukken.....
Dat lukt juist prima. De "denk logica" is alleen andersom Met de downstream meet je hoe hard het signaal binnenkomt op het modem, mbt de upstream meet je hoe hard het modem staat te zenden. In jou geval is dat erg laag, ofwel staat minimaal te zenden om het signaal in orde te houden.

Direct een vraag aan jou erachteraan. Heb je die versterker echt nodig of is deze je alleen geadviseerd omdat dan ook het retoursignaalversterkt zou worden?

Als je wil, zou je kunnen uitleggen hoe alles bij jou aangesloten zit? Hoeveel tv's, in welke ruimtes, hoe lang zijn de kabel lengtes ongeveer?
__________________