Los bericht bekijken
  #76  
Oud 7 oktober 2009, 03:45
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ErikE83 Bekijk bericht
Nou, ik ben benieuwd of het gaat gebeuren. Ik zit hier met een AlphaCrypt kaart in de pc via MediaCenter te kijken (al een kleine 1,5 jaar) en het werkt nog als een trein.
Dit heeft onderhand niets meer te maken met het oorspronkelijke topic. Dat was namelijk gestart n.a.v. dit bericht, waarin bedrijfsfantast Gradus Vos begin augustus liet weten dat gebruikers van CI+ apparatuur 'binnen twee weken' geen gebruik meer zouden kunnen maken van een AlphaCrypt CAM, terwijl hij notabene in april j.l. in een interview nog had beweerd dat Ziggo gebruik van de AlphaCrypt niet moedwillig zou gaan saboteren. Maar als er iets moedwillig is, dan is het wel het aanzetten van de CI+ restricties zodanig dat een AlphaCrypt bij Ziggo niet meer functioneert in een CI+ slot. Technisch gezien is er namelijk geen enkele reden waarom een AlphaCrypt niet zou functioneren in een CI+ slot, en momenteel functioneert een AlphaCrypt dan ook nog gewoon in een CI+ toestel. Hoe lang dit nog zo blijft is onduidelijk, maar anoniem heeft laten doorschemeren dat dit in ieder geval zo zal blijven totdat de problemen rondom de nog door Ziggo te certificeren Philips CI+ TV toestellen zijn opgelost.

Iets heel anders is het functioneren van de AlphaCrypt in een 'gewoon' CI slot. Ziggo kan hier niets tegen ondernemen zonder iets aan de thans gebruikte codering te veranderen en zonder dat alle thans in gebruik zijnde gecertificeerde decoders en PVR's van een firmware update van de geïntegreerde CAM worden voorzien, en dat is echt een major operation. Mogelijk moeten dan ook alle in gebruik zijnde smartcards worden omgewisseld. Een en ander betekent dat het echt uitgesloten is dat de AlphaCrypt bij Ziggo 'zomaar' van de ene dag op de andere niet meer zal functioneren.

Op grond van uitlatingen van Gradus Vos in eerder genoemd interview uit april j.l. wordt door velen aangenomen dat de AlphaCrypt nog minstens 1½ à 2 jaar zal functioneren bij Ziggo. Maar uit het bovenstaande zal ook duidelijk zijn dat dat je totaal geen waarde kunt hechten aan de door Vos genoemde termijnen, en dat dit ook maar een slag in de lucht is.