Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 oktober 2009, 14:19
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard Caiway en Rekam stoppen op 10 oktober 2010 met analoge tv

De kabelbedrijven Rekam en Caiway stoppen op 10 oktober 2010 met de doorgifte van analoge tv. De bedrijven hadden al eerder aangekondigd dat zij uitsluitend digitale tv willen gaan aanbieden, maar een concrete datum was nog niet genoemd.
De plannen om de doorgifte van een analoog televisiesignaal in 2010 te stoppen, werden begin dit jaar voor het eerst geopperd door Caiway. Inmiddels heeft ook Rekam, beheerder van een kabeltelevisienet in Midden-Holland, samen met Caiway aangekondigd dat het op de 'symbolische' datum 10-10-10 de analoge doorgifte van televisiezenders definitief staakt. Het analoge fm-radiosignaal blijft wel bestaan.
volgens Caiway is inmiddels meer dan 85 procent van zijn abonnees al overgestapt op digitale televisie, waardoor de overstap naar een geheel digitaal televisieaanbod gerechtvaardigd zou zijn. Bovendien stelt de kabelaar dat het extra bandbreedte nodig heeft om in de toekomst hd-televisie en andere digitale diensten aan te kunnen bieden. De laatste jaren heeft Caiway al in het analoge zenderaanbod gesnoeid. Om de abonnees die nog analoge televisie kijken te informeren over de noodzakelijke overstap, zullen de twee bedrijven een publiekscampagne starten.

bron
Tweakers.net

-----
Dat is snel, mag dat zomaar?