Los bericht bekijken
  #8  
Oud 6 oktober 2009, 11:51
UltraSub's schermafbeelding
UltraSub UltraSub is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 februari 2009
Locatie: Ziggo Brabant
Ziggo Internet: AiE Extra
DTV: 2x Humax HDR-5050
Berichten: 57
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TVdigitaal Bekijk bericht
In limburg zit Nederland3HD (samen met o.a Family7) op de frequentie 498.7500 Mhz. In Maastricht, Heerlen en Roermond zit hier ook een DVB-T mast op 498 Mhz. dit kan bij een niet goed afgeschermde installatie problemen geven en verklaard ook de hoge Ber waarden.

kijk voor uitleg op:

www.stai.nl

En voor tips om het op te lossen op www.kabelkeur.nl
Aha! Dat is goed om te weten.
Hier ook problemen met HD ontvangst. NL3HD is hier gewoon niet te ontvangen (E48 Geen signaal). Al twee keer een monteur gehad, die alles heeft doorgemeten. Signaal aan AOP is, na wat aanpassingen in verschillende wijkkasten, nipt in orde volgens de monteur. Hij heeft met zijn apparatuur ook mijn bekabeling en dozen doorgemeten, en het verlies wat dat opleverde was marginaal, en zou absoluut geen probleem mogen opleveren. Hij erkende dat het een Ziggo probleem was, en zou opgelost worden. Een week later belde de HD me op dat het opgelost zou moeten zijn. Is dus niet zo, en heb ik ook aangegeven. Er zou opnieuw contact met me worden opgenomen, is niet gebeurd. Inmiddels al een 2 maanden geleden denk ik, zelf ook niet meer gebeld.

Saillant detail, een vriend van me 300 meter verderop heeft geen enkele NL HD zender, alles op zwart, ook rechtstreeks aan AOP. Mijn signaal staat op 25%, het zijne op 23%.

Het gaat hier om 6049. Dat is inderdaad Roermond, en wat jij beschrijft van de DVB-T mast zou kunnen verklaren waarom het mis gaat bij mij voor NL3HD. Echter de metingen van de monteur ontkrachten dit.

Ik ga maar weer eens bellen denk ik. Wordt nu toch wel tijd dat het opgelost wordt denk ik zo.