Los bericht bekijken
  #22  
Oud 5 oktober 2009, 14:17
ton250's schermafbeelding
ton250 ton250 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: Leidschendam/Casema
Ziggo Internet: All in 1 plus, Ubee EVW320B, Buffalo DD-WRT
DTV: Humax iHDR5050-C, Samsung DCB-H360R
Berichten: 297
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pietrucci Bekijk bericht
Jouw opmerking verbaasde mij hogelijk. Dit, omdat is dus totaal andere ervaringen heb. Zoals ook anderen hierboven beschrijven.
Kijk maar eens naar Samsung met hun LCD tv's en Liteon en Sony met hun DVD recorders, om maar drie voorbeelden te noemen waar ik persoonlijke ervaringen mee heb. Bij deze leveranciers bevatten firmware upgrades regelmatig functionele uitbreidingen.
En nu je over auto's begint: het komt steeds vaker voro dat de electronica van auto's wordt geupgraded, bijvoorbeelde boordcomputers, waarbij eenvoudigweg nieuwe of uitgebreide functionaliteiten beschikbaar komen.

In dit geval: de Humax 5050C is een relatief nieuw apparaat met heel veel (goede!) functionaliteit. En dan is het logisch dat ze hier en daar een steekje hebben laten vallen (= een bepaalde functie vergeten of niet zo handig gedaan). En ook logisch dat ze dit in een volgende software versie verbeteren, omdat de meesten niet meteen een nieuw apparaat zullen kopen.
En dat vind ik dus normaal.
Normaal is dat de fabrikant levert wat hij beloofd. Daar lijkt me geen discussie over mogelijk. Daar het ontwikkeltraject steeds korter is, omdat fabrikanten snel op de markt willen zijn, krijg je steeds meer producten met fouten. Bugs in de PVR's, TV's en auto's die worden teruggeroepen.
Tijdens de release van een software product worden daarom vaak functies die niet door de test komen niet geleverd. Software heeft de leuke eigenschap dat je later fouten kan herstellen. Microsoft maakt daar zeer vaak gebruik van. Een tweede eigenschap is dat de functies die bij de eerste release niet werkten, bij een volgende release wel door de test komen en dus in het product verschijnen. Blije consumenten die niet alleen bug fixes krijgen maar ook 'nieuwe' functies. Zo laten we ons bedotten en accepteren dus dat fabrikanten producten afleveren met fouten.
Zoals ik al zei, mijn oude cassette recorder, videorecorder en tuner zijn/waren bug vrij. De computer van mijn auto niet. Wel een bug fix gekregen, maar geen nieuwe functies. Misschien het verkeerde merk?
Bij niche producten kan je wel extra functionaliteit verwachten. Dat wordt ook vaak al aangekondigd. Deels zijn dat echter ook functies die nog niet goed werkten tijden de eerste release of worden gerealiseerd door een actieve gebruikersgroep (de Dreambox).

Ik denk dat we de discussie maar moeten stoppen. Eens zullen we het wel niet worden. Ik geef slechts inside informatie als software ontwikkelaar.

Ton.