Los bericht bekijken
  #6  
Oud 5 oktober 2009, 09:12
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Neovo Geesink Bekijk bericht
Ik merkte dit verschil weldegelijk....

Of ik het signaal nou van een server in Hoogeveen kreeg, of van een server in Zwolle, (waar ik ook woon), dat scheelde mij genoeg...

Ik had enkele zenders die gewoon zonder foutmelding op zwart bleven bij de instelling voor Hoogeveen, en welke normaal beeld gaven toen ik het had ingesteld op Zwolle.

Discovery Channel, National Geographic, en Discovery Sience kijk ik redelijk vaak, en daar had ik nou juist last mee.
Digitale TV werkt niet met "servers" waaruit je als klant kan kiezen. Je signaal komt of uit de headend van Ziggo/@Home of uit de headend van Ziggo/Casema. Aangezien je in Ziggo/@Home gebied woont komt jouw signaal dus uit de headend van Ziggo/@Home. Met het netwerk ID selecteer je een set van frequenties waarop dat signaal wordt doorgegeven en die set van frequenties ligt per regio vast. Zo'n frequentie set is dus niet iets wat je even kan aanpassen door een andere netwerk ID te kiezen. Als je de verkeerde netwerk ID gebruikt dan is er een redelijke kans dat niet alle frequenties van zo'n set overeenkomen met de frequenties die in jouw regio gebruikt worden waardoor je niet alle kanalen gaat vinden.