Los bericht bekijken
  #97  
Oud 4 oktober 2009, 23:17
Jeffcapone's schermafbeelding
Jeffcapone Jeffcapone is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 oktober 2009
Locatie: Alphen aan den Rijn
Ziggo Internet: Digitale TV Ziggo CI+
DTV: CI+
Berichten: 1
Exclamation

Wij hebben sinds kort een Samsung LE46B650T2PXXN, prachtig. Nu ook een CI+ module gekocht(Ziggo Startpakket digitale televisie CI+) en helaas zelfde fout melding.

Oplossing was als volgt:
Onze TV werkte al met analoge verbinding, hierna kaartje geplaatst en niet werken. Toen heel veel gelezen op diverse forums(ook dat het plaatsen van de smartcard verkeerd in de handleiding staat). Op en gegeven moment zag ik in het menu Instellingen tabblad uitzenden, algemene interface, CI menu, Status Irdeto Conditional Access(Hier kun je zien of de module werkt(status loader etc)). Bij de status smart card kun je zien of de card goed geplaatst is in je module, was dus na omdraaien smartcard ok! Ik heb geen reset aan onze tv gegeven en ook niet een plug en play installatie gedaan. Wel nieuwe firmware geladen, vervolgens gechecked in Ziggo handleiding welke frequentie ik moest invoeren voor de digitale ontvangst. Hierna automatisch kanalen toegevoegd, gekozen voor kabel en voor digitaal(analoog was immers al in orde) en de frequentie gechecked(aanpassen was niet nodig),zonder CI+ module in de tv. Alle digitale zenders gevonden. Helaas bleef de melding maar terug komen, Certificaat verlopen...

LET OP!!!!
NED1 HD is altijd te bekijken, ook zonder CI+ module, check dit zodat je zeker weet dat deze werkt. Druk 1 op de afstand bediening, analoog NED1 en hierna nog een keer op 1, nu NED1 in HD.

Zelf drie keer toe de smartcard geactiveerd 1e keer web tweede keer tel en derde keer weer via het web.
Gebeld met Ziggo en gevraagd of Smartcard geactiveerd was, deze heeft hem opnieuw geactiveerd en na het wachten van 1 minuut de TV uit en aan gezet, en jawel perfect de synchronisatie werkt!!!!
Alles nu in orde en werkt werkelijk perfect. Dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je Smartcard geactiveerd is.
Met citaat reageren