Los bericht bekijken
  #14  
Oud 4 oktober 2009, 23:01
HvL's schermafbeelding
HvL HvL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Houten, Casema
Berichten: 4
Standaard

Bedankt voor de tips.
Inmiddels heb ik het evenwel werkend gekregen (zonder schroevendraaiers). Inderdaad dien je EXT3 te formatteren en dit had ik ook gedaan. Evenwel om Inode size 128 te krijgen (ivm leesbaarheid van schijf onder Windows, (zie eerder bericht mbv "Ext2 IFS version 1.11a") heb ik commando "mke2fs -I 128" gebruikt, zonder -j flag

Het weglaten van dit "-j" veroorzaakt blijkbaar weer een EXT2 formaat (volgens GParted). Met -j flag werkt het nu wel op de Humax (EXT3 format blijft), maar helaas niet op mijn Windows pc. Het programma Mountdiag.exe geeft aan dat op de een of andere manier de disk nog wat items heeft open staan relevant voor EXT3 ("journalling") en dit dient eerst opgelost te worden voordat de EXT3 schijf als EXT2 schijf leesbaar is.

Bovenstaand geeft duidelijk aan dat ik eigenlijk niets van Linux weet en op dit moment hoef ik dat ook niet te weten. Ik ben blij dat ik mijn externe schijf nu met de Humax kan gebruiken en ik verzin nog wel eens iets om dit ook op mijn Windows pc werkbaar te krijgen: daarvoor moet ik geloof ik de disk binnen Linux mounten en weet ik veel wat verder nog om het "journal" probleem op te lossen, maar op dit moment voel ik er niets voor om daarvoor Linux te installeren. Misschien dat iemand nog een simpel commando binnen Gparted kent om dit op te lossen, een soort "wissen van het journal"?

Groet HvL