Los bericht bekijken
  #171  
Oud 4 oktober 2009, 17:01
Barricade's schermafbeelding
Barricade Barricade is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 oktober 2009
Locatie: Leiden/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra | Ubee EVM3200 | Netgear WNDR3700
DTV: Humax IRHD-5000C
Berichten: 13
Standaard

Goed dat ik dit topic gevonden heb, want ik kon me niet voorstellen dat ik de enige was met langzame downloadsnelheden via usenet!

Ik ben onlangs overgestapt van 20Mb Xs4all naar Ziggo AIE. Ik zat daar al jaren sinds ik daar begon met 1Mb die in de loop der jaren steeds gratis werd verdubbeld en waar ik als laatste nog gratis van 16Mb naar 20Mb kon upgraden. De 50Mb snelheid van Ziggo was de reden om over te stappen voor usenet downloads.

Nu had ik bij me broer ook al Ziggo AIE aangesloten en wij haalden toen met tests zelfs 5,5MB/s in NewsLeecher via Eweka! En hij heeft dus een Arris modem.

Ik kreeg de (inmiddels beruchte) Ubee EVM3200 en ik haal gemiddeld dus in NewsLeecher maar 3,5MB/s zowel via Eweka en/of Hitnews (60Mb account).

Getest met en zonder routers ertussen, op meerdere PC's getest, getest met 2 payservers tegelijk, getest met minder threads, contact gehad met Hitnews via email, account zou goed moeten zijn. Gebeld met Ziggo en de helpdesk was niet bekend met dit probleem en kreeg ik alleen te horen "ja meneer van hieruit ziet alles er goed uit dus het zou goed moeten werken en u geeft aan dat met een speedtest de downloadsnelheid in orde is en officiëel ondersteunen we geen nieuwsgroepen maar ik kijk nog wel heel even <stilte> en vervolgens nee ik kan niks raars vinden".

Ik wist dat het aan de modem moest liggen want bij mijn broer met de Arris werkte het wel. Maar goed blij te horen dat ze dit probleem nu onderkennen en hopelijk wordt dit binnenkort opgelost!