Discussie: Vraag: Welke decoder
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 4 oktober 2009, 16:51
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fversteegen Bekijk bericht
Ook ik denk er hard over om de overstap naar digitale TV te gaan maken, maar zit nog erg in mijn maag met de decoder. Hierover heb ik de volgende vragen waar ik, zelfs na uren zoeken op dit forum, niet uitkom.

Ik zoek namelijk een decoder die het volgende kan:
- Opnemen en afspelen HD materiaal (logisch)
Dat is niet logisch. Maar wel begrijpelijk.
Citaat:
- De opgenomen programma's aanbiedt via FTP of Samba binnen het netwerk, zodat deze op een Windows PC bekeken/bewerkt kunnen worden.
Met de Humax 5050C kan dat, althans via FTP.
Citaat:
- Binnen het netwerk materiaal uit samba (Windows) mappen afspelen

Vooral dit laatste vind ik erg belangrijk, maar kan nergens vinden of dit met de huidige decoders mogelijk is. Ik bedoel met deze functie: een DivX-film/TS direct vanaf mijn Windows PC afspelen.
Dat is niet mogelijk met de huidige gecertificeerde decoders. Is ook al tot in den treure besproken in het Humax 5050C topic. Een PVR is nu eenmaal geen mediaplayer, en kabelexploitanten zijn waarschijnlijk ook niet genegen om dergelijke apparaten te gaan ondersteunen. Is namelijk bad for business omdat het de plannen voor on demand services e.d. ondergraaft.
Citaat:

Daarnaast vroeg ik mij af of ALLE decoders het opgenomen materiaal in HD scramblen (zodat het niet te kopiëren valt naar je netwerk), of dat dit alleen maar met de Ziggo apparatuur zo is?
Hier ben je verkeerd geïnformeerd. Op dit moment is het zo dat alle materiaal, dus ook alle HD materiaal, onversleuteld wordt opgenomen op bijvoorbeeld de Humax 5050C. Dat kan echter veranderen. Alle gecertificeerde PVR's kunnen reageren op flags die met het programma worden meegezonden en de PVR desgewenst kunnen instrueren om een programma versleuteld op te nemen. Dat geldt niet alleen voor Ziggo apparatuur en niet alleen voor HD.