Los bericht bekijken
  #1  
Oud 4 oktober 2009, 13:52
StanTheMan's schermafbeelding
StanTheMan StanTheMan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2009
Locatie: Den Haag / Casema
DTV: Humax iHDR-5050c
Berichten: 5
Standaard Haperende Digitale Radio

Sinds een paar maanden heb ik dit probleem, maar nu ik een nieuwe Hifi set heb aangeschaft moet er maar eens aan een oplossing gewerkt worden. Digitale TV werkt naar behoren.

Digitale radio hapert enorm bij mij, ongeveer om de 5-10 seconden een korte onderbreking. Dit bij meer dan de helft van de zenders.

Ik heb een Humax iHDR5050C en een Humax IR-FOX-C. Ze tonen allebei op verschillende aansluitingen hetzelfde probleem

De signaalsterkte is dan ook rond de 60%, bij een kwaliteit van 100%. Tijdens een hapering zie je soms ook de BER even omhoogschieten.

Dan verder terug in de keten, en om een lang verhaal kort te maken, het treedt ook op als ik de Humax IR-FOX-C rechtstreeks met een goede korte kabel op de TRAS in de meterkast aansluit, waar de groene kabel binnenkomt.
De signaalsterkte is daar ook maar 55%.
Ik gebruik een Hirschmann versterker (GHV 20E) en kabels, blijkbaar treedt er wat de bekabeling betreft niet veel verlies op, mag ik de conclusie trekken dat mijn aansluitpunt gewoon niet goed functioneert?

Ik heb net een afspraak gemaakt voor een Ziggo monteur over 2 weken (het heeft geen haast), dit na enige discussie met de telefoniste, zij is namelijk van mening dat er alleen naar het analoge signaal moet worden gekeken. Haperende digitale radio is voor haar geen reden, dus moest ik maar zeggen dat ik gewoon een monteur wil en dat ik wel zal betalen als dat onnodig blijkt te zijn.

Ik neem hun dienst digitale radio af, en dan mag ik wel verwachten van ze dat ze dat goed afleveren.

Hoe denken jullie hierover? Nog tips?