Los bericht bekijken
  #32  
Oud 4 oktober 2009, 12:23
LetschGo's schermafbeelding
LetschGo LetschGo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 oktober 2009
Locatie: Haren
Ziggo Internet: alles-in-1 pakket
DTV: Humax
Berichten: 12
Standaard

Voor diegenen die nog niet begrijpen waarom ik niet direct onder de vloer ben gekropen en allerlei halsbrekende toeren of sloop- en breekwerk ga uithalen:
Ik wťťt heus wel dat er op de Aop aangesloten moet worden en dat dit de beste garanties geeft.
Ik heb door even na te denken een aansluiting gecreŽerd die ůůk moet werken. By the way; Digitale tv is wel degelijk 2-richting, anders kunnen ze bij Ziggo je kaart niet uitlezen en in de toekomst geen interactieve tv leveren.

Door ťťrst op deze eenvoudige wijze de boel aan te sluiten heb ik alle tijd om op zoek te gaan naar de groene kabel en rustig en goed na te denken over mogelijke consequenties in de vorm van hak- breek- en sloopwerk om de groene kabel door de vloer naar bijvoorbeeld de meterkast te leggen.
Dat geroep dat ik maar direct onder de vloer moet kruipen is dus helemaal niet ver doorgedacht. Je kunt op die manier veel meer schade aanrichten dan dat je lief is.

De tijdelijke oplossing die ik gecreŽerd heb is dus weloverwogen. Kwestie van ervaring met installatiewerk. Veel te vaak mensen ondoordacht met ingrijpende acties aan het werk gezien en daarna met de brokken.
De wijze waarop ik een werkende noodvoorziening heb gecreŽerd maakt niets kapot, worden nergens kabels getrokken en of hak- en breekwerk door de vloer gedaan. Gewoon snoertjeswerk.
Zoals ik al in mijn vorige berichtje heb gezegd: er was niet eens een schroevendraaier voor nodig...

Ik kan nu rustig onder de voer gaan kijken wat daar zit en wat er voor nodig is en of ik dat wel wŪl.
Stel je voor dat ik de groene kabel door de vloer ga verleggen en als de boel daarna weliswaar werkt, maar ik helemaal niet tevreden over de internetverbinding of telefoonverbinding van Ziggo ben, wat dan?
Al het breek- en sloopwerk voor niets?
Nee, zoals ik al heb gezegd, deze noodoplossing is wel degelijk over nagedacht.
Dat de router voor draadloos geen IP adres toekent heeft niets met mijn noodoplossing te maken.