Discussie: Ellende
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 3 oktober 2009, 19:54
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dksant01 Bekijk bericht
Onlangs heb ik een "alles in één pakket" besteld. Vrij snel daarna ontving ik een factuur voor een Cisco met harde schijf, die ik direct moest betalen, waarna ik het apparaat ontving. Er werd een installatie afspraak gemaakt voor zaterdag 3 oktober 2009 tussen 8 en 13 uur. Daarna kwam er een automatisch telefoontje met de mededeling dat ik de installatie monteur op 3 oktober 2009 tussen 12 en 18 uur kon verwachten. De order en de afspraak werd ook nog schriftelijk bevestigd. Voor alle zekerheid dus maar thuis gebleven vanaf 8 uur 's-morgens tot 18:30 uur 's-avonds. Geen monteur gezien en telefonische navraag leerde mij, dat Ziggo het ook niet wist. Het speet ze maar ze konden alleen een nieuwe afspraak maken voor 20 oktober a.s.Het hielp niet, dat ik Ziggo mededeelde, dat ik mijn internetaansluiting per de 9e oktober al opgezegd heb. (Dom van me) Het Cisco apparaat kan ik volgens Ziggo niet teruggeven, want ik heb het, nog nieuw in de doos, al meer dan 8 dagen in huis, aldus Ziggo. Dus, geen internet, 300 euro kwijt en een illusie armer.
Als ik het goed begrijp, heb je in een emotionele opwelling je internet opgezegd?

Hoe het ook zij: bij wie ligt in principe de fout? Een keten van reacties veroorzaakt door het feit, dat gemaakte (schriftelijke!) afspraken door Ziggo niet zijn nagekomen.

Het lijkt me, dat je met die brief in de hand een eind komt. Het feit, dat jij die Cisco langer dan 8 dagen in je bezit hebt zonder te openen, is veroorzaakt door nalatigheid van Ziggo vandaag, zo begrijp ik van je.

Dat antwoord over die 8 dagen vind ik in dat geval een dooddoener.
Je blijft met de Cisco zitten door wanprestatie, zoals het officieel heet, van Ziggo. Dus Ziggo staat bij jou in het krijt en van hen mag op zijn minst coulance worden verwacht. Het overschrijden van de 8 dagen in het directe gevolg van nalatigheid van Ziggo.

Kortom: De doos is ongeopend, en kan dus best worden teruggenomen, ook al zijn er inmiddels 9 of 10 dagen om.
Of: je opzegging van 9 oktober wordt geannuleerd door Ziggo uit begrip voor de ontstane situatie.

Ik denk dat je een sterk verhaal hebt, als het zo zit als hierboven beschreven. Ik heb zelfs het gevoel dat onze Rijdende TV-rechter het ook zo zou zien. 8 dagen is niet zomaar 8 dagen, punt! Dat is kort door de bocht.