Discussie: Vraag: opnemen via digitaal tv
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 3 oktober 2009, 17:52
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door geeske Bekijk bericht
Hoe kan ik films opnemen via digitale tv,ik heb een Humaxkastje,met de kabel gaat het prima,als ik een DVD wil zien via digitaal wil dat niet,wel weer met de kabel,of heb ik misschien een speciale kabeltje nodig,ik heb zowel de tv als de Humax aangesloten op mijn DVD speler.
met vr gr Geeske
Het komt er in grote lijnen op neer dat je het RGB SCART signaal van je decoder doorlust via je DVD recorder naar je TV. Je decoder heeft twee SCART aansluitingen, waarvan er één gemerkt is als TV SCART. Alleen die SCART uitgang levert RGB output, en die moet je dus aansluiten op je DVD recorder. De andere SCART aansluiting van de Humax decoder laat je ongebruikt.

De DVD recorder heeft als het goed is aan de achterzijde eveneens twee SCART aansluitingen, en dat is ook inderdaad bedoeld om een signaal door te kunnen lussen. Bij de DVD recorder is het zo dat slechts één van beide aansluitingen RGB input accepteert en slechts één RGB output levert. Op de eerste van die twee sluit je de TV SCART uitgang van de Humax aan, en vanaf de tweede SCART aansluiting gaat dan een SCART kabel naar een SCART ingang van de TV, bij voorkeur de eerste SCART ingang die meestal AV1 heet:


DECODER[TV SCART]=====[RGB IN]RECORDER[RGB OUT]=====[AV1]TV


Om nu een digitaal programma op te kunnen nemen moet de de DVD recorder zo instellen dat deze opneemt vanaf de RGB SCART ingang. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de DVD recorder. Het kan zijn dat je in het setup-menu van de DVD recorder eerst nog bepaalde instellingen moet maken om te zorgen dat de recorder daadwerkelijk het RGB signaal van je decoder gaat opnemen (en niet composiet!). Ook dit kun je vinden in de handleiding van de recorder.

Lees dit forum verder even door, er zijn genoeg posts waar dit meer in detail wordt uitgelegd.