Los bericht bekijken
  #165  
Oud 3 oktober 2009, 16:56
SayMr2Me's schermafbeelding
SayMr2Me SayMr2Me is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 december 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn / Ziggo (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-een Plus, Ubee
DTV: Humax Humax iHDR-5050c HD decoder PVR---> 40 w4500
Berichten: 302
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door modmymac Bekijk bericht
ik heb het hele forum doorgelezen, maar toch lukt het mij niet om de humax 5050c draadloos te benaderen in mijn thuisnetwerk. zoals aanbevolen heb ik de edimax7209APg aangeschaft. na veel zoeken dit apparaat in station mode infrastructure(niet ad-hoc?) gekregen; zelf een ip adres toegekend 172.168.1.85 passend bij mijn hetnet speedtouch netwerk (router adres 172.68.1.254) op de humax handmatig hetzelfde adres ingesteld. ftp is ingeschakeld. maar krijg geen contact met humax via mijn mac. het netwerk ziet ook geen extra wireless apparaat. zie ongetwijfeld iets eenvoudigs over t hoofd maar ben redelijk ten einde raad. zou stapsgewijs graag willen weten hoe te handelen. vraag mij ook af hoe t zit met netwerkbeveiliging. wordt in draad niet over gesproken. speelt dat geen rol?
Hoi,

ik heb ook de edimax "draaien" bij mij staat ie in de station-infrastructure mode. heb je wel hetzelfde SSID ingevuld als van je bestaande netwerk, samen met het juiste password (zelfde als van bestaande wifi)?
net als bij eerdere problemen kan het zijn dat de speedtouch macadressen filtert, als dat zo is moet je wel even het macadres van de Edimax toevoegen.

tevens zou ik de humax gewoon op dhcp zetten of iig een uniek IP geven. 2 dezelfde ip-adressen in hetzelfde netwerk is sowieso geen aanrader.

ik ga je proberen verder te helpen. eerst maar even met deze dingetjes beginnen.
__________________