Los bericht bekijken
  #6  
Oud 3 oktober 2009, 16:37
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Als je op de HDD recorder opneemt vanaf een losse decoder werkt dat prima.
Alleen mijn recorder heeft Guideplus, ik krijg dus een soort EPG achtig iets te zien waar ik heel makkelijk mijn opnames mee kan maken. In de handleiding van mijn recorder (pioneer 550H) staat echter ook dat de recorder de zenderinfo van de decoder kan meenemen. Digitaal heb je immers meer kanalen dan analoog. Ik geloof dat dit analoog op het kanaal van Eurosport wordt meegezonden. De digitale zenderinfo wordt bij Ziggo naar mijn weten niet meegezonden met een -digitaal- kanaal.
Dit zou wel mooi kunnen werken want stel dat ik bijvoorbeeld AT5 zou willen opnemen dan zou ik in de Guideplus van mijn recorder de opname kunnen aanklikken en de recorder zet de decoder via GuideLink op het juiste kanaalnummer.
Misschien dat TS dat bedoeld met opnieuw zoeken en niet kunnen vinden.
Ah ja, EPG in de DVD/HDD recorder, daar had ik nog niet niet aan gedacht, ook al omdat ik zelf geen EPG in mijn recorder heb, en deze eerlijk gezegd ook geen seconde mis. Programmeren doe ik via de timer in de decoder, meestal via de EPG van de decoder. De DVD recorder programmeer ik niet, aangezien de opname-functie hiervan door de decoder kan worden aangestuurd. Dat werkt betrouwbaarder dan met zo'n G-Link kabeltje omdat er zo geen communicatie van de recorder naar de decoder nodig is. En het probleem dat de EPG niet alle beschikbare digitale zenders laat zien heb ik zo natuurlijk ook niet, het is immers de EPG van de decoder.