Los bericht bekijken
  #8  
Oud 2 oktober 2009, 23:49
HvL's schermafbeelding
HvL HvL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Houten, Casema
Berichten: 4
Standaard Formateren ext disk

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alfredo Bekijk bericht
Hi,

Ik heb een 2 Tb !! HD USB gekoppeld en deze werkt volledig!
Waarom inbouwen ? , als je gewoon een 2 !! Tb kan koppelen via de USB.
Truck is:
Eerst deze HD formateren in Linux ext3
Vervolgens kan je gewoon alles kopiŽren en afspelen !!
Je kan ook formateren in ext2 of FAT32, echter dan kan je geen bestanden groter dan 4 Gb kopiŽren.

Voor lezen van een dergelijke HD op de PC moet je een "ext2 Volume Manager" downloaden, formateren kan je met verschillende programs.
Hoor wel als er nog vragen resten. Is simpele opgave!

Groet

Alfredo
Ik heb externe 1 TB HD geformatteerd met GParted naar Ext2:eerst "Create partition table", daarna "partition new" en vervolgens "format to ext2". Zelfs Inode size van 256 naar 128 aangepast, zie bv http://www.dedoimedo.com/computers/g...mozTocId773790
en schijf is netjes toegankelijk op mijn pc en bv MP3 of jpg files kunnen hierop gezet worden. Deze zijn evenwel niet te zien als ik de schijf aansluit op Humax. Verder kan ik alleen maar een klein bestand van Humax opgenomen programma overzetten naar externe disk, dat niet leesbaar is op mijn pc. Het lijkt erop dat de disk in twee onafhankelijke werelden verdeeld is: een klein gedeelte alleen toegankelijk voor de Humax speler, de rest voor de pc. Erg frusterend. Waarschijnlijk is er toch iets misgegaan met formatteren. Hetzelfde probleem indien ik de hele procedure uitvoer voor EXT3.

Wat heb ik over het hoofd gezien of heeft iemand een exacte handleiding hoe je zo'n externe disk moet formatteren naar EXT3 (of EXT2) voor gebruik met de Humax 5050c?

Groet HvL