Los bericht bekijken
  #16  
Oud 2 oktober 2009, 09:46
rowdy's schermafbeelding
rowdy rowdy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Totaalpakket, Philips 5604/CI+, Cisco 8485, Humax 5200
Berichten: 878
Standaard

Ja, op zich geen ramp maar de firmware van Philips is inderdaad wat vreemd.
Sommige dingen in de menu's zijn erg mooi, ook de zenderinstallatie ziet er gelikt uit (vind ik), erg 2009.
Sommige anderen dingen lijken meer 1999 te zijn echter. Zoals de EPG, maar ook het INFO-scherm. Daarin zie je levensgroot (beeldvullend) info over het huidge en het volgende programma.
Nadeel hier is natuurlijk dat het beeldvullend is. Dat hoeft helemaal niet natuurlijk. Daarnaast kun je niet verder dan 1 volgend programma. Wil je dat wel, moet je alweer de complete guide oproepen. En die guide ziet er prima uit (op de bugs na) maar er zijn tv's/decoders die het vele malen mooier/handiger tonen.
Ik heb het idee dat Philips gewoon een goede basis-firmware heeft gemaakt en toen dacht 'oja, er moet ook een gids ed. in, nou, maar even snel zo wat en klaar wel.'. Dat zie je en dat is jammer.
Overigens wat ik wel jammer vind: als je op een willekeurige, analoge, zender op de Info-knop drukt, krijg je info over het signaal. Mono/stereo, breedbeeld en dergelijke.
Bij digitale zenders is dit er niet, dan krijg je programma-info, terwijl het juist daar (voor testdoeleinden dan hoor - de meeste normale mensen zullen er wel nooit naar kijken) wel praktisch is te kunnen zien of een programma bijvoorbeeld 5.1 is of niet en wat de resolutie is (HD of niet).