Discussie: Vraag: CI+ en digitaal willen opnemen
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 1 oktober 2009, 23:07
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Niet helemaal, het installatiepakket van 29.95 is alleen een smartcard en geen digitale ontvanger. Je moet dus nog een digitale ontvanger kopen, bijvoorbeeld een IR-Fox, bij je berekening komt dus nog 75 tot 99 euro (prijzen van kieskeurig.nl). Deze digitale ontvanger is geen HD (High Definition), die zijn nog iets duurder (Humax 5000 of Samsung 380, zoek op kieskeurig naar prijzen). Maar aangezien je HD recorder toch geen HD kan opnemen heeft dat niet veel zin.
Verder is een losse HD-recorder met een losse digitale ontvanger lastig te gebruiken. Het kan allemaal wel, maar je moet met 2 afstandbedieningen werken en 2 apparaten programmeren als je iets wilt opnemen.
Met een digitale TV ontvanger met ingebouwde harde schijf kun je simpeler opnames maken en met timeshift kijken. PVR's heb je in standaard en in high-definition met bijbehorende prijskaartjes.
Kleine correctie op dit verhaal: ik werk al meer dan drie jaar met een DVD/HDD recorder en een losse decoder voor opnamen en ik heb nog nooit dubbel hoeven programmeren. Ik programmeer alleen de timer in de decoder (kan via de EPG of handmatig), zet dan de decoder op standby, en de synchro-rec functie van de recorder aan. Dit kan echter alleen met recorders die hier geschikt voor zijn. Voor live TV kijken gebruik ik de ingebouwde DVB-C tuner van mijn TV, en zodoende is het ook geen probleem om gelijktijdig een digitaal programma op te nemen en naar een ander digitaal programma te kijken.