Discussie: Hd tv
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 1 oktober 2009, 19:15
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

En voor alle duidelijkheid, digitale radio wordt dus geleverd via de digitale decoder,je kan er niet je radio op aansluiten via de antenne uitgang.
Je zal dus een van de audio tulp of scart uitgangen van de decoder moeten verbinden met de geluids ingang van je versterker,zoals je bv een losse dvd speler aansluit.
Heb je een home cinemaset dan kun je het digitaal aansluiten via de spdif (optische kabel) als de cinema set digital in heeft.
Of je gebruikt de hdmi als de cinemaset hdmi in heeft.
Het is dus niet zo dat je opeens digitale radio hebt als je een radio aansluit op het uitgaande coax (antenne) stekkertje van de Humax.
Net zo goed als dat er op de tv uit van de humax geen digitale tv is te zien,het is uitsluitend analoog wat daar uit komt.
De topic starter vraagt duidelijk naar digitale radio en dat heeft weinig te maken met een 1 of 2 gats aansluiting in de muur.
In het tv signaal zit dus ook het signaal voor digitale radio verwerkt.
Je hebt dus geen radio aansluiting meer nodig,maar je kan niet met digitale radio je radio gebruiken om af te stemmen,dit gebeurt via je decoder.
Eigenlijk heb je dan aan je radio zelf niet veel meer,daar kun je alleen je analoge radio zenders op ontvangen.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !

Laatst gewijzigd door G.bruiker; 1 oktober 2009 om 19:21