Los bericht bekijken
  #9  
Oud 1 oktober 2009, 13:49
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Het is een heel technisch verhaal dat ik zelf ook niet helemaal volg maar simpel gezegd komt het, zover ik des tijds begreep, op het volgende neer.

De zenders sturen een signaal de lucht in dat door Ziggo opgevangen wordt en door hun encoders door naar ons als gebruikers wordt gestuurd.
Het inkomende signaal voldoet, net als het uitgaande signaal, aan alle voorwaarden van signaal type etc maar toch zit er in het signaal iets dat met de panasonic niet lekker werkt. Door de signalen bij ziggo voor het doorsturen eerst te decoderen en dan opnieuw te coderen is dit probleem op te vangen. Dit betekend echter dat Ziggo voor alle getroffen zenders / signalen op alle doorgifte punten encoders moet plaatsen. Dat kost natuurlijk een aardige duit en dat zullen ze dan ook niet doen.

Er zit dus iets in het gecodeerde basis signaal wat met bijna alle decoders goed gaat, maar net niet met allen. Dit zelfde gold dus ook voor oa SBS6. Omdat dan toch wel een belangrijke zender is heeft ziggo die wel en tijdje opnieuw gecodeerd tot het inkomende signaal veranderde van satelliet naar rechtstreeks vanuit het mediapark.

Het is dus op 3 manieren op te lossen door Ziggo.
1. Omruilen decoder.
2. Inkomende signaal aanpassen.
3. Firmware update met aanpassing van Panasonic decoder.

Ik heb ze maar even op volgorde gezet van haalbaarheid.
0 % niet waarschijnlijk / 100% waarschijnlijk dat dit gedaan wordt door Ziggo.

1. 0%
2. -100%
3. -100%