Los bericht bekijken
  #7  
Oud 1 oktober 2009, 10:44
bierofjenever's schermafbeelding
bierofjenever bierofjenever is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 april 2009
Locatie: Houten
Berichten: 4
Standaard http://hetbedrijf.ziggo.nl/pers/persbericht/?id=db21984

16-09-2009

Ziggo maakt digitaal televisiekijken zonder settopbox mogelijk

Kabelbedrijf Ziggo introduceert de Digitale Televisie Module, een kaarthouder die in combinatie met een CI+ geschikte televisie de ontvangst van het digitale televisiesignaal mogelijk maakt. Hiermee kunnen klanten genieten van de voordelen van digitale televisie zonder extra apparatuur, afstandsbedieningen of kabels. Ziggo is het eerste kabelbedrijf ter wereld dat deze gebruiksvriendelijke en eenvoudige manier van digitale televisiekijken aanbiedt.
De Digitale Televisie Module is vanaf 16 september verkrijgbaar via de reguliere retailkanalen van Ziggo en vanaf 1 oktober ook via www.ziggo.nl. De adviesprijs van de module is €79,-.
De module, gebaseerd op het CI+ protocol, is een smartcardhouder ter grootte van een platte mobiele telefoon. Deze past in het Common Interface Plus slot dat zich in steeds meer High Definition-televisies aan de zij- of achterkant bevindt.


Direct toegang tot innovatieve diensten

De Digitale Televisie Module maakt in combinatie met een CI+ geschikte televisie de settopbox overbodig. Zodra gebruikers de Ziggo smartcard in de module plaatsen en vervolgens de module in de gecertificeerde CI+ televisie, kunnen zij direct digitaal televisiekijken zonder aparte digitale ontvanger. Bijkomend voordeel is dat alles te bedienen is met één afstandbediening en dat het beeldformaat automatisch correct wordt ingesteld door de televisie. Vrijwel alle CI+ televisies ondersteunen bovendien High Definition (HD). “Consumenten begrijpen de voordelen van digitale televisie: betere beeld- en geluidskwaliteit en meer kanalen. Ze zien echter op tegen een extra kastje en nog een afstandsbediening,” zegt Marcel Nijhoff Commercieel Directeur van Ziggo. “Door als eerste kabelbedrijf ter wereld de Digitale Televisie Module te bieden, nemen wij deze drempels weg. Hierdoor wordt het voor onze klanten nog aantrekkelijker om te genieten van onze uitgebreide, gebruiksvriendelijke diensten.”
Eenvoudige overstap

Bestaande gebruikers van digitale televisie van Ziggo kunnen eenvoudig overstappen van hun settopbox (de standaard digitale ontvanger) naar de nieuwe Digitale Televisie Module. Ook is de module eenvoudig te gebruiken op plekken in huis waar zij alleen nog maar analoge toegang hebben, zodat zij ook hier het identieke digitale dienstenpakket ontvangen. Nieuwe klanten krijgen de optie om bij de initiële aanschaf meteen voor de Digitale Televisie Module te kiezen. Beide onder de voorwaarde dat de televisie hiervoor geschikt is én door Ziggo is goedgekeurd, een lijst van Ziggo goedgekeurde televisies is te vinden op http://www.ziggo.nl/producten/televisie/ci-plus. Digitale Televisie Module ondersteunt alle CI+ televisies die door Ziggo zijn gecertificeerd en uitgerust met een CI+ module.


************Kan het misschien nu wél per 1 oktober?**************