Los bericht bekijken
  #122  
Oud 1 oktober 2009, 10:06
kontknager's schermafbeelding
kontknager kontknager is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 september 2009
Locatie: Randstad, oud casema AIE EXTRA
Ziggo Internet: AIE Extra Ubee + Arris
DTV: Cisco
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Het lijkt mij niet meer dan logisch dat pingtijden zullen veranderen/verslechteren als de lijn voor 100% word gebruikt. Er word op het modem geen gebruik gemaakt van QOS. Voor zover bij mij bekend is het enige verkeer wat voorrang krijgt de pakketten vanaf het MTA (voice) gedeelte van het modem, voor de rest is alles even belangrijk.

Als dat klopt, dan is het logisch dat surfen lastiger gaat als de lijn reeds 100% in gebruik is, en is het even zo logisch dat de pingtijden omhoog schieten. En wanneer er wel QOS in het spel is dan zullen de ping tijden alleen maar "slechter" worden als de lijn voor 100% in gebruik is, daar ICMP pakketten zo'n beetje de allerlaagste prioriteit hebben in een QOS tabel.
Doh, natuurlijk zullen deze verslechteren omdat de ACK's en ICMP pakketjes in een wachtrij komen te staan Maargoed je wist waarschijnlijk niet dat het pingtijden tussen de 500/1500ms waren. Met het arris modem blijven de pings tussen van 30/50ms met 5.8MB/s aan usenet verkeer, en is normaal surfen mogelijk. De router zorgt hier wel voor. Het enige probleem is dat de ubee enorm traag wordt bij meerdere connecties, heeft voor de rest niks met QoS te maken.