Los bericht bekijken
  #2  
Oud 30 september 2009, 22:42
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Waarom klagen mensen dan toch? Idd. bij problemen krijg je te maken met "eigen schuld" of "de oorzaak ligt bij Ziggo". Om dat te kunnen achterhalen, daar begint het al. Stel je, je daar als bedrijf rigide in op of geef je de klant een beetje richting? De gemiddelde klant ontbeert de kennis, idem dito de gemiddelde helpdesker. Deze laatste wordt ook nog gestuurd met het consigne om niet te lang aan de lijn te blijven hangen.

Ergo, ofwel klant wordt geholpen, klant blij, zaak opgelost. Zo hoort het en je zal hier zelden, een enkele uitzondering daargelaten, redenen tot klagen hebben. Tenzij men te vaak door problemen wordt getroffen.

Klant denkt te zijn geholpen, echter constateert dat het toch niet werkt.
Klant krijgt te horen, niet onze schuld, zoek het zelf maar uit. Deze laatste groep kent 2 categoriŽn, degenen die overtuigt zijn dat het wel degelijk niet bij hun zit en degenen die "het bos in gaan".

Kortom ieder probleem dat niet in 1 keer wordt opgelost of waar de klant geen inzicht krijgt in een oplossingstermijn en/of -richting is bijna per definitie ontevreden en dus een potentiŽle klager. Deze groep komt in beweging en zoekt steun. Natuurlijk, zet Ziggo ook in om dit soort "calamiteiten" te "vangen". Zet je daar als bedrijf echter onvoldoende op in, dan verlies je de controle.

Natuurlijk, het leeuwendeel van de klanten ervaart geen problemen, een groot deel wordt ook bij problemen netjes geholpen. Echter, als er, ook al zou het een heel klein percentage betreffen, problemen tussen door slippen of er onvoldoende over is gecommuniceerd, dan vormt dit bij een bedrijf van de grootte van Ziggo, dermate grote aantallen dat het wel op moet vallen. Deze groep overheerst de beeldvorming en overstemt het geheel.

Voor ons is de oplossing om dit "klagen" terug te dringen : Verhoog het oplossend vermogen van de HD en geef ze daar ook de ruimte voor, vertel van de hoed en de rand en versterk de reddingssploeg. We zien weliswaar dat op een aantal vlakken progressie wordt gemaakt, maar ook ruimschoots aanwijzingen, dat een aantal aspecten nog lang niet afdoende diepgeworteld zijn. Tot zo lang hou je dus aanzienlijke hoeveelheden klagers en is het aan Ziggo. Kwaliteit wordt helaas voor Ziggo, niet afgespiegeld aan "statistieken en succes" maar door het publiek afgemeten aan "falen".
__________________
BenJ