Discussie: Klacht: Geen tot weinig verbinding
Los bericht bekijken
  #58  
Oud 30 september 2009, 19:14
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kustlijn Bekijk bericht
Hallo Excalibur,

sorry, maar ik ben een digibeet.
Wat is pingen?
Het aanroepen van een website?
Geen probleem, ieder zijn vak/specialiteit.

Pingen is om het heel eenvoudig uit te drukken een vraag stellen aan een website of de website er is, en wil antwoorden. Hoe doe je dit? Bij Windows XP ga je naar "Start", vervolgens naar "Uitvoeren" (of RUN als je een engelse versie hebt), en typt daar in cmd en drukt vervolgens op enter.

Je krijgt nu een dos-achtig schermpje waar je een cursor ziet knipperen.
Typ hier eens het volgende in als de verbinding niet werkt: Ping www.google.nl Schrijf op welk resultaat je te zien krijgt. Typ vervolgens eens het volgende in: Ping 74.125.79.106 en schrijf weer op welk resultaat er op het scherm verschijnt.

Aan de hand van deze informatie kunnen wij je wellicht al een stukje verder helpen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kustlijn Bekijk bericht
Dat ik voor Skype wel een verbinding moet hebben weet ik, vandaar dat ik het ook vermeld.
Ook telefoneren kan ik, daar ik een alles in een pakket heb, lijkt mij dit ook over internet te gaan.
Klopt, ook voor telefoneren heb je een verbinding nodig, maar het een sluit het ander niet uit. Ik zal het proberen uit te leggen. Het modem bestaat eigenlijk uit 3 verschillende onderdelen.

1 - Het daadwerkelijke modem die van/met het kabelnetwerk communiceert, en alle signaal van en naar het kabel omzet in de benodigde signalen voor de andere 2 onderdelen.

2 - Het computer (data) gedeelte. Dit is gekoppeld aan het modem gedeelte en vertaald de ontvangen data vanaf het modem in data die begrijpbaar is voor een aangesloten computer via de netwerkaansluiting. Andersom vertaald dit deel ook de data vanaf de computer in data die het modem weer begrijpt.

3 - Het telefoon (voice) gedeelte. Ook dit deel is gekoppeld aan het modem en doet eigenlijk hetzelfde als het computer deel, echter dan voor telefonie. Het vertalen van de informatie van/naar de telefoonaansluiting die op het modem zit.

Vooropgesteld, als de verbinding met het kabelnetwerk wegvalt, dan werkt zowel internet als de telefoon niet meer. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er een probleem met het netwerk (of het signaal) is, maar ook omdat het modem kapot gaat.

Maar stel nu dat alleen deel 2 of deel 3 stuk gaat? Allebei hebben ze deel 1 nodig, maar deel 2 heeft deel 3 niet nodig en visa versa. Als dus alleen deel 2 stukgaat, dan werkt de telefoon nog wel, maar internet niet meer. Andersom is het ook zo dat als deel 3 stukgaat dat dan de telefoon niet meer werkt maar internet nog wel.

Ik jou geval is er niet echt iets stuk, maar het is even om een beeld te scheppen dat het een niet uitsluit dat het ander niet stuk zou kunnen zijn.
Bovenstaand is even heel eenvoudig en in de basis uitgelegd en opgedeeld, het zit allemaal iets ingewikkelder, maar ik hoop dat het je zo iets duidelijker is geworden.
__________________