Los bericht bekijken
  #348  
Oud 30 september 2009, 15:53
Martyin's schermafbeelding
Martyin Martyin is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Zwolle @home
Ziggo Internet: Alles in 1 extra (50Mb) en Online ADSL (20 Mb) and basis digitaal HD Samsung....Humax en Cisco,...
DTV: Samsung en Cisco
Berichten: 69
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Je kunt het echt vergeten. Poort 25 gaat nooit onbeperkt open. Dat heeft niets te maken met 'je overal zo maar in te schikken'. We hebben hierover al jarenlang overleg gehad met Ziggo's voorlopers en nu met Ziggo.

Het risico is veel te groot dat het complete email-domein @ziggo.nl geblokkeerd gaat worden door open-relay's bij klanten.
Zelf zou ik ook niet willen dat poort-25 onbeperkt open gaat, niet omdat ik zelf geen mailserver wil inrichten, maar omdat het risico van mensen die niet weten wat ze doen veel te groot is.

Een relayserver is het enige wat misschien ooit nog komt, maar meer hoef je echt niet op te rekenen. En de gebruikers zijn overigens maar een handjevol mensen in vergelijking met het totaal aantal abonnees, dus ik vrees dat dit geen zoden aan de dijk gaat zetten om Ziggo te overtuigen.

Ach weet je, het is wel een rare gedachte eigenlijk. Als iedereen zou doen
wat jij zegt, de poort 25 dicht gooien en houden, ....
Is er geen email verkeer meer mogelijk. Het is dus een : in de box way of thinking: en zeker niet professioneel voor juist een grote ISP als Ziggo.
Ik zit al jaren bij xs4all en Wanadoo / online . (ja we hebben hier meerdere providers)
Bij beide geen problemen gehad.

Tis maar net hoe je er naar kijkt.

Bovendien moet je eens andersom denken. Ziggo is groot ? Hoezo. Het beleid wordt bedacht door een paar heren achter en buro. Nu kun je wel denken dat ziggo GROOOT is , maar dat komt omdat ze veel abonnees hebben, daarom denk je dat ze groot zijn. Maar als ze op TV komen in RADAR of andere gelijke programma's dan wordt er wel anders gepraat.

Het zijn maar een paar mensen die het beleid bepalen, en vaak zijn het belangen waar het om draait. Niet de grootte maar de man er achter ...
daar draait het om. Overtuig je hem? Dan krijg je "GROTE" dingen voor elkaar.

Laatst gewijzigd door Martyin; 30 september 2009 om 16:21