Discussie: Status CI+ CAM's
Los bericht bekijken
  #84  
Oud 30 september 2009, 11:25
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robus Bekijk bericht
Als we televisiebeelden doorgeven als kerntaak beschouwen, is onze ervaring altijd geweest: TV aan en meteen beeld. Met de opkomst van DTV gaat deze ervaring qua beeldkwaliteit en mogelijkheden er op vooruit, maar merk ik op dat er ook wat stapjes achteruit worden gemaakt. Voor mij persoonlijk is dat deze authenticatiemelding (heel erg jaren 70) en het feit dat het zappen niet meer zo snel gaat als bij analoge TV. Nou zal daar best een verklaring voor zijn, maar ik beschouw het niet als een vooruitgang en zou graag zien dat de fabrikanten hier iets aan deden.
Het is inderdaad jammer dat het even duurt voor je beeld hebt maar dat is het gevolg van de digitale technologie. Het is een afweging die iedereen moet maken: sneller zappen of betere beeldkwaliteit.

Overigens is het niet zozeer het zappen wat langzaam gaat maar de weergave van het beeld. Het is op de W5500 mogelijk om door te zappen terwijl het beeld nog niet weergegeven wordt. De programma-informatie is vrijwel gelijk beschikbaar. In veel gevallen is dat voor mij voldoende om direct door te zappen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robus Bekijk bericht
Overigens ben ik inmiddels grootgebruiker van de DLNA-functie van mijn W5500 en durf ik de stelling aan dat deze bij mij een kerntaak vervult!
Het is heel goed mogelijk dat de DLNA-functie in de toekomst steeds verder uitgebreid / verbeterd wordt. Televisies worden steeds meer complete mediacenters. Ik was ook blij verrast met deze functie alhoewel het bij aankoop totaal geen overweging is geweest.

Maar net zoals Rome niet in een dag gebouwd werd geldt dat ook voor de DLNA functie. Nog niet zo heel lang geleden waren televisies gewoon televisies. Apparaten die beelden weergaven van een ingebouwde tuner of een externe bron zoals een dvd-speler of videorecorder.

Het is helemaal waar dat er nog het een en ander verbeterd kan worden aan de DLNA functies. Ik ben er van overtuigd dat dit ook gaat gebeuren. Het is alleen de vraag of je daar met een W5500 nog van kan profiteren. Niet alles is immers met een firmware update op te lossen. Je loopt soms tegen hardwarematige beperkingen aan zoals bijvoorbeeld de chips en de hoeveelheid geheugen die in de tv aanwezig zijn. Zeker voor extra functionaliteit kan dat een bottle-neck worden.
Met citaat reageren