Los bericht bekijken
  #14  
Oud 30 september 2009, 10:55
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Curioso Bekijk bericht
En waarom wordt hier steeds UPC genoemd, UPC kan niet rechtstreeks ontvangen zonder STB toch?
Philips is/was de huisleverancier van HDTV ontvangers voor UPC. UPC gebruikt Nagravision als Conditional Access System (CAS) i.p.v. Irdeto, en daarvoor kunnen ook gewoon CI+ CAM's uitgebracht worden. Vooralsnog heeft UPC niet aangegeven dat zij met een eigen CI+ CAM mogelijkheid komen, maar je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Philips heeft het op een gegeven moment ook voor elkaar gekregen om HDTV Mediaboxen voor UPC via de winkels te gaan verkopen terwijl UPC toch in principe de Mediaboxen aan de klanten verhuurt.

De doelstelling van een Common Interface is om het digitale TV provider afhankelijke onderdeel, de CAM, uitwisselbaar te maken zodat een apparaat bij meerdere digitale TV providers te gebruiken is. Daarom is het een goede zaak dat Philips ook rekening houdt met UPC aanvullingen op de DVB specificaties. Ik heb het al meer aangegeven, maar de aanvullingen van Ziggo op de DVB specificaties zijn helemaal niet door alle Nederlandse kabelbedrijven tot Nederlandse standaard implementatie verkozen. Mocht UPC in de toekomst wel met een eigen CI+ CAM komen dan bestaat er een kans dat speciaal voor Ziggo aangepaste TV's met CI+ slot bij UPC onbruikbaar blijken te zijn en dat was nooit de bedoeling van de Common Interface.

Persoonlijk denk ik dat er toch wel een redelijke kans is dat UPC uiteindelijk ook overstag zal gaan om toch met een CI+ CAM optie te komen. De echte groei van het aantal digitale TV abonnees is er immers de laatste jaren uit en wil je toch de verknochte analoog kijkers die geen zin hebben in een extra kastje over de streep krijgen, dan zal je toch die klanten op de één of andere manier een alternatief moeten bieden. En dan is de Common Interface een mogelijkheid, zeker als de digitale TV provider ook nog eens de controle over het weergave apparaat kan behouden met CI+. Mogelijk weet Philips al meer door hun nauwe contacten met UPC vanwege de HDTV Mediaboxen en zijn ze ook al bij UPC aan het experimenteren met een CI+ CAM. Dan is het ook niet zo verwonderlijk dat Philips nu al prioriteit geeft aan zaken als de UPC Automatic Channel Installation methode die afwijkt van de Ziggo methode en de rode knop die al langere tijd bij UPC wordt toegepast in de Mediaboxen bij diverse kanalen om meer informatie en vooral meer reclame te tonen wat UPC ook weer geld oplevert.